Egy ideje gondot jelent Kiskőrös központjában az autóval történő parkolás. Az önkormányzat a probléma megoldása érdekében felmérte a parkolók számát, illetve megvizsgálta, hogy hány autó áll teljes munkaidő alatt a városközpontban. Sok olyan dolgozó van, aki bank vagy vállalkozás közvetlen környezetében parkol a teljes munkaidő alatt, foglalva azok elől a helyet, akik csak pár órás ügyintézésre érkeznek.

Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere elmondta, hogy megkérték a bankvezetőket, a cégvezetőket arra, hogy az önkormányzat által megépített új parkolókat használják a dolgozóik a Safári József utcában, ezután legyenek szívesek oda parkolni munkaidejük alatt. Így tizenöt parkoló felszabadul a városközpontban. Ezzel segítjük azokat, akik csak ügyintézés miatt jönnek a városba. Hozzátette: Remélem, hogy meghallják ezt a szót, kérést, és élnek az új lehetőséggel. Sajnos, ha nem így történik, akkor a városvezetés gondolkodik azon, hogy bevezetné a 2 órás parkolási rendszert, mondta Domonyi László.

Új parkolók Kiskőrösön, a Safári József utcában
A városvezetés reméli, hogy nem lesz szükség az időkorlátos parkolás bevezetésére, és a munkába érkezők a kicsit távolabb eső parkolókat választják majd. Azonban már arra is felkészültek, hogy végszükség esetén, ha a lakosság nem lesz együttműködő, bevezetik az említett rendszert.
-Hirdetés-

A 2 órás ingyenes parkoláshoz szükség lenne óratárcsára, vagy parkolási idő kezdetét jelző cetlit kellene az autóban kihelyezni, és az időkorlát túllépése után fizetni kellene mindenkinek. Ezt nem büntetésként szeretnénk – tette hozzá Domonyi László. És nem ez az első, amire gondoltunk, hogy be kellene vezetni az ügy megoldásaként. Sajnos, vannak időszakok, amikor egyszerűen nincs üres parkoló a városközpontban. Ezt mi is észrevettük, és fel is mértük. Nem 15, hanem 25-30 autó áll Kiskőrös központjában állandó jelleggel, szinte egész nap. Mi ezt szeretnénk kompenzálni úgy, hogy segítünk. Új parkolót építettünk a Safári József utcában, hogy ne kelljen bevezetni a két órás parkolási rendszert, hangsúlyozta Kiskőrös város polgármestere.

Kiskőrös, Safári József utca új parkolója műholdas térképen jelölve
Kiskőrös, Safári József utcai új parkolók jelölése térképen

A városvezetés bízik a dolgozók felelősségteljes hozzáállásában, együttműködésében, hiszen ez kell ahhoz, hogy ne kelljen parkolási rendszert bevezetni Kiskőrösön.

Képek: Boda Zsuzsa

MEGOSZTÁS