Május 4-e, a Tűzoltónap alkalmából a katasztrófavédelem állományának számos tagja részesült elismerésben, vagy soron kívüli előléptetésben. Az együttműködő szervezetek több munkatársának munkáját szintén elismeréssel köszönte meg a katasztrófavédelem.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, miniszteri emléktárgyat adományozott Vágó Attila Gábor tűzoltó századosnak, a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztjének.

Vágó Attila Gábor tű. százados 1993. július 1-jén szerelt fel a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába, első beosztása technikai – anyagi – pénzügyi előadó volt. 1998. március 1-jén került tiszti állományba, tűzoltó hadnagyi rendfokozatba. 2012. április 1-től műszaki-biztonsági tiszti beosztást lát el.  Az eltelt időszak alatt rendkívül nagy gyakorlatra tett szert műszaki szakterületen, a tűzoltó technika üzemeltetésének, illetve a különféle katasztrófavédelmi műveletek végrehajtásának logisztikai háttér biztosításában. A gazdálkodás tekintetében is meghatározó szerepet töltött be abban az időszakban, amikor a tűzoltóság részben önálló gazdálkodást folytató intézményként működött. A százados munkájának jelentős részét képezi a műszaki szakterület, amelynek köszönhetően nemcsak a hivatásos tűzoltó-parancsnokság technikai eszközei, hanem felügyelete alatt álló két önkormányzati tűzoltóság és nyolc megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltóság, valamint az illetékességi területen lévő járási és települési mentőcsoportok technikai eszközei is mindig bevethető állapotban vannak. Az elmúlt időszakban ismételten számot adott kimagasló szervezőkészségéről, a 2020. évben átadott új tűzoltólaktanyába való átköltözés, valamint az új laktanya belső rendjének kialakítása során. Segíti az állományt, támogatja a tűzoltóparancsnokot, a szükséges nyilvántartások vezetésének munkájában is. Az állomány elszámolásaival kapcsolatos gazdasági feladatokat pontosan, határidőben végrehajtja. Segíti a humán szolgálat munkáját, az állománnyal kapcsolatos adminisztrációs feladatok ellátásában. Képességeit kihasználva, rutinosan végzi a műszaki biztonsági tiszti feladatokat. Munkájában rendkívül kitartó, igényes, precíz, nagy mértékben terhelhető. Tevékenységét a műszaki osztály több alkalommal is elismerte és példaként állította a műszaki szakterület állománya elé. Parancsnoka – a közel harminc éves pályafutása során – több alkalommal is elismerésben részesítette.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott Domonyi Lászlónak, Kiskőrös Város polgármesterének.

-Hirdetés-

Domonyi László, Kiskőrös Város Polgármestere, több mint két és fél évtizede dolgozik Kiskőrösért, ebből városvezetőként 2006 óta. Tevékenysége megmutatkozik a település gazdasági, kulturális fejlődésén, megszépítésén, valamint a közösségépítő civil társadalom megerősödésén. Ennek a szellemiségének köszönhetően mindig kiemelt figyelmet és támogatást kapott a lakosság közbiztonságának ügye. A Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltóság és a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatása ennek megfelelően prioritást élvezett az elmúlt években az Önkormányzat részéről. Az egyesület tűzoltó gépjárműfecskendőjét újabbra cserélték. Az új hivatásos tűzoltó laktanya beruházáshoz kacsolódóan az Önkormányzat több területen is támogató, feltételbiztosító szerepet vállalt. Partneri hozzáállását az a tény is jól bizonyítja, hogy 2017. évben személyes támogatásával Kiskőrösön rendezték meg a Megyei Tűzoltó Szakmai Versenyt. A szoros és eredményes jó kapcsolatnak köszönhetően több alkalommal adott otthont a Polgármesteri Hivatal épülete tűzoltórendezvények, ünnepségek lebonyolításának. Polgármester úr több alkalommal is elismerésben részesítette a kiemelkedő munkát végzett tűzoltókat.

Lomjánszkiné Tóth Katalin Andrea rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humánszolgálatának előadóját,

Lomjánszkiné Tóth Katalin Andrea rendvédelmi igazgatási alkalmazott, 2006. szeptember 7-én került a Kiskőrös Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság állományába ügyviteli alkalmazott munkakörbe, majd 2012 óta a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság humán szolgálatán látja el feladatait. Munkakörének ellátásához szükséges szakmai ismeretekkel rendelkezik, azokat kiválóan alkalmazza. Gyakorlati munkavégzése során precíz, pontos, megbízható. A munkáját magas hivatástudattal végzi, szakmai feladataival kapcsolatos felelősségérzete példaértékű. Több éves szakmai tapasztalatából adódóan irányítja és tanítja a fiatalabb kollégákat. Személyiségéből adódóan könnyen együtt tud működni a személyi állománnyal, problémáikat humánusan intézi, szívesen fordulnak hozzá. Kiemelkedő munkája elismeréseként a kiskőrösi tűzoltóparancsnok 2010-ben munkatársi címet adományozott részére. 2016-ban a Magyar Rendvédelmi Kar rendvédelemért érdemérem kitüntetéssel ismerte el munkáját. 

Rékasi Tibor tűzoltó főtörzsőrmestert, a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

Rékasi Tibor tűzoltó főtörzsőrmester 2002. április 15-én szerelt fel Kiskőrös Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága állományába, beosztott tűzoltó beosztásba. Az elmúlt csaknem 19 év során olyan tűzoltóvá vált, akinek szakmai tapasztalatára bátran támaszkodhatnak kollégái. Az évek alatt megszerzett tapasztalatait, tudását folyamatosan gyarapítja. Szívesen vesz részt a fiatalabb kollégák gyakorlati tudásának gyarapításában. Szolgálati csoportjának meghatározó egyénisége. Feladatainak ellátása során autóvillamossági tudását is hatékonyan tudja kamatoztatni. Évek óta tagja a tűzoltó versenycsapatnak. A káresemények felszámolása során példaértékű bátorságról, szakmai hozzáállásról tesz tanúbizonyságot nap, mint nap. Munkájával és emberi magatartásával nem csak társai tiszteletét, hanem elöljárói megbecsülését is kivívta. Hozzáállása, szorgalma, valamint a tűzoltókra jellemző becsületessége, hivatása iránti elkötelezettsége példaként állítható a fiatal pályakezdők elé. Feladatait mindig kimagasló színvonalon látja el. Szakmai tudása, szervezethez való hozzáállása példa értékű. Felelősségérzete és hivatástudata megnyilvánul az általa végzett feladatok színvonalában.

MEGOSZTÁS