A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE férfi kézilabda csapata május 22-én játszotta le szezonzáró bajnoki találkozóját. A fiúk ezen a napon hazai környezetben fogadták a sereghajtó és még pont nélküli Tiszaalpári SE gárdáját.

-Hirdetés-

A soltvadkertiek az erőviszonyoknak megfelelően magabiztos és nagy gólarányú győzelmet arattak, miután 43-13-ra (20-4) nyertek: CsernákSzentgyörgyi 4, Thiesz 10, Piller 4, Szabó M. 3, Farsang 2, Marosi 10. Csere: Angebrandt (k), Opauszki 7, Ürmösi 3.

A találkozó tétje volt, hogy amennyiben 17 gólnál nagyobb különbséggel nyernek a soltvadkertiek, úgy megelőzik a velük azonos pontszámmal záró kalocsai Gézengúz UKC csapatát. Ennek megfelelően nagyon motiváltan kezdték a mérkőzést a hazaiak és a találkozó elején gyorsan 7-0-ra húztak el. A mérkőzés elején megfogyatkoztak a vendégek, miután egy szabálytalanságot követően piros lappal kiállították Baranyi Tibort. A soltvadkerti csapat kiválóan védekezett és Csernák Gábor kapus jó teljesítményének is köszönhetően már az első félidő végén közel álltak a hőn áhított 18 gólos különbséghez. A szünet után is folyamatosan növelte előnyét a soltvadkerti csapat és 22-4-es állásnál már „megvolt a 4. hely”. Nagy különbség volt a két csapat között és az eldőlt mérkőzésen talán kissé túlzott szigorral került piros lappal a kiállítás sorsára egy szabálytalanság után a hazai oldalról Marosi Dávid a tiszaalpáriaknál pedig reklamálásért Németh Dániel. A minden csapatrészében jobb soltvadkerti csapat a második félidőben néhány szemre is tetszetős, közönségszórakoztató támadás végén szerzett találatokkal nyert ilyen nagy arányban is megérdemelten. A hazaiak ezzel a győzelemmel a negyedik helyen zárták az idei szezont.

Thiesz Tamás és Szentgyörgyi Sándor

Szentgyörgyi Sándor – Soltvadkerti TE játékosa:

Sajnos a bajnokság végére az első négy csapat számára kiírt rájátszást az érmes helyekért a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség lefújta. Ennek tudatában már csak az a tétje maradt ennek a mérkőzésnek, hogy egy nagy gólarányú győzelem esetén meg tudjuk szerezni a negyedik helyet. Ehhez az kellett, hogy minimum 18 góllal nyerjük meg a mérkőzést, melynek az alapja egy nagyon stabil védekezésből indított gyors támadásvezetés volt. Nagyon örülök, hogy a taktikát betartva sok góllal tudtunk nyerni és a szép győzelemmel odaértünk a negyedik helyre. Úgy gondolom, hogy nem volt durva a mérkőzés, melyen, ha nagyon szigorúan vesszük, akkor a szabálytalanságokért és a fegyelmezetlenségért, reklamálásért lehetett piros lapot adni. Bízom abban, hogy a nyáron együtt marad a csapat és jövőre is tudunk olyan teljesítményt nyújtani, amivel harcban lehetünk az érmes helyekért.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (54 db kép)
MEGOSZTÁS