Pünkösd hétvégéjén kempingtalálkozót szerveztek a Rónaszéki Fürdő kempingjébe Kiskőrösön. A hosszú hétvégét volt, aki pár nappal előbb megkezdte, hogy minél tovább tudja élvezni a kiskőrösi vendégszeretetet és persze a fürdő szolgáltatásait. Az eseményről a főszervező, a Magyar Hagyományos Kemping Klub (MHKK) elnöke mesélt részletesebben hírportálunknak.

Erdei János, a Magyar Hagyományos Kemping Klub (MHKK) elnöke

Erdei János elmondta, hogy a kiskőrösi találkozó május 21-től 25-ig tart. A találkozókon lehetőségünk adódik hasonló érdeklődésű emberekkel megismerkedni, régi barátokkal találkozni és újakat szerezni. Magyarországon három hivatalosan bejegyzett kemping klub működik. Ezek közül az MHKK vezető szerepet tölt be taglétszámot tekintve. Még úgy is, hogy sajnos a pandémia miatt megcsappant a létszámunk, tette hozzá Erdei János, így jelenleg körülbelül 1000 tagot számlálunk. Többségében az idősebb korosztályt képviseljük, így nagy öröm számunkra, hogyha fiatalok csatlakoznak hozzánk, ahogy ez most is történt. A kiskőrösi találkozón 26 fiatal lépett be a klubunkba, akiket nagy szeretettel fogadtunk.  

-Hirdetés-

Évente 20-22 találkozót szoktunk tartani, mesélte Erdei János. Van, hogy már meglévő városi, vagy tematikus rendezvények időpontjára szervezzük, így programdúsabb a kikapcsolódás. De van, hogy mi szervezzük meg a különböző szabadidős programokat a résztvevőknek. Mint például városnézés, múzeumi látogatás, vagy az adott hely nevezetességeit tekintjük meg egy séta keretében, vagy akár biciklivel, esetleg autóval. Ebben sokat szoktak segíteni a kempingvezetők, mint ahogyan itt Kiskőrösön is, amiért nagyon hálásak vagyunk, hangsúlyozta az MHKK elnöke.
Általában minden találkozóra nagyobb létszámmal érkezünk. Országos szinten sok kempingben megfordultunk már, van jó néhány, ahova rendszeresen visszajárunk, de szeretünk újakat is felfedezni, megkeresni, kipróbálni. Kiskőrösön a Rónaszéki Fürdő és Kempingben már otthonosan mozgunk, hiszen sokadik alkalommal látogattunk el ide. Ez elsősorban a vezetők vendéglátásának, segítőkészségének köszönhető, mindent megtesznek annak érdekében, hogy jól érezzük itt magunkat. Nagyon szeretjük ezt a helyet a kiemelkedő tisztasága, rendezettsége, szép környezete, és a kemping vízhez való közelsége miatt.

Simon Gábor, a Rónaszéki Fürdő és Kemping vezetője
Simon Gábor, a Rónaszéki Fürdő és Kemping vezetője elmondta – a jelenlegi 60-70 egységnél (1 egységben általában két felnőtt, plusz gyerekek szoktak tartózkodni) lényegesen kevesebb kempingező szokott egyszerre lenni a területen.

A tavalyi rendhagyó Kakaspörkölt Főző Fesztiválra meghívtuk a magyarországi kemping klubok vezetőit annak érdekében, hogy megismerjék a helyet, és minél többször jöjjenek ide. Mi mindig arra törekszünk, hogy minél többen válasszák a kiskőrösi kempinget kikapcsolódásuk helyszínéül, hangsúlyozta Simon Gábor. Most úgy néz ki, hogy ezt, az első adandó alkalommal meg is ragadták a szervezők, amit már nagyon vártunk.

Bízunk abban, hogy a kempingtalálkozók, vagy ez a létszám a jövőben állandósul a területen.

A Rónaszéki Fürdő és Kemping vezetője kitért arra is, hogy a kempingesek nagyon szeretik ezt a helyet, szeretnek ide visszajárni. Családiasnak, segítőkésznek, és sokkal szebbnek tartják, mint általában más kempingeket. Nagy előnyünk, hogy a fürdő és a kemping egy területen található, nem kell, kisétáljanak a kapun, és onnan be a medencékhez. 
A Rónaszéki Kemping befogadó kapacitását, a jelenlegi szabályozásokhoz igazodva, nagyjából ki is merítettük a 60-70 egységgel. Hogyha fel lenne parcellázva a terület, akkor 80-90 egységnek is kényelmesen helyet tudnánk biztosítani. Tíz-húsz évvel ezelőtt, állítólag 160 egység is volt itt. Akkor szinte még a medence partján is álltak autók, úgyhogy ez a jelenlegi, egy nagyon szerény létszám az akkorihoz képest, tette hozzá Simon Gábor.

Ez a kempingtalálkozó nem volt szokványos, sőt. Az MHKK vezetőinek és tagjainak, Simon Gábornak, a Rónaszéki Fürdő és Kempinget üzemeltető Kőrösszolg Nonprofit Kft. vezetőségének, és Kiskőrös polgármesterének, Domonyi Lászlónak köszönhetően rendhagyó volt. Ugyanis egy boldog pár itt mondhatta ki az IGEN-t. Az eseményről részletek és képek hamarosan…

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS