Kreatív alkotásokat várt a kisebb-nagyobb gyermekektől „Kiskőrös az én városom” címmel, „Városunk, otthonunk a jövő generációja szemével” kategóriában meghirdetett pályázatára a Kiskőrös Városért Alapítvány. A díjkiosztóval egybekötött eredményhirdetést gyermeknapon, május 31-én tartották a „Csigás kút” mellett a főtéren. A pályázat eredményhirdetését még különlegesebbé tette a díjátadó körül lévő leplekkel eltakart óriástablók.

Kapcsolódó cikk
Értékes ajándékokat lehet nyerni a Kiskőrös Városért Alapítvány alkotópályázatán
Értékes ajándékokat lehet nyerni a Kiskőrös Városért Alapítvány alkotópályázatán
A Kiskőrös Városért Alapítvány alapfeladata a helyi kulturális értékek megőrzése és a tehetséges fiatalok támogatása. Emellett a gyermeknaphoz kapcsolódóan minden...

A programot megtisztelte jelenlétével Szedmák Tamás alpolgármester, valamint Pethő Attila képviselő. A megjelenteket Harangozóné Balogh Zsóka kuratóriumi tag üdvözölte, megköszönte a gyermekek aktivitását, a pedagógusok és a szülők segítő hozzáállását, valamint a zsűritagokMolnárné Mihály Szilvia, Petrányi Ilona pedagógusok, Kunhegyesi Ferenc festőművész, Furák Attila grafikus művész – munkáját, akik a több mint 300 pályaművet rangsorolták.

A díjkiosztóval egybekötött eredményhirdetés
-Hirdetés-

Az ünnepi beszédet dr. Ba Mariann, az alapítvány kuratóriumának elnöke mondta. Kiemelte, hogy egy-egy nagyobb alkotást gyermekközösségek készítettek, így közel 400 gyermek vett részt a pályaművek elkészítésében. A nagyszámú részvételt látva a kuratórium úgy döntött, hogy több különdíjat ad ki, mint amennyit eredetileg terveztek. Hangsúlyozta, hogy a gyermekek alkotásaiban tükröződött Petőfi szellemisége és a városunkhoz fűződő szeretetük. Részletezte a legfőbb témaköröket, amelyek megjelentek a gyermekműveken, mint az épületek, a rendezvények, iskolájuk, sőt a jövő is, kórház, repülőtér, cicamenhely megjelenítésében. Az alapítványi elnök felsorolta az alkalmazott technikákat is. Összegzésül elmondta, hogy a gyermekek rendkívül lelkesek, kreatívak voltak és nagyon sok nézőpontból ábrázolták Kiskőröst.

Kapcsolódó cikk
Gyermeknapi pályázat Kiskőrösön
Gyermeknapi pályázat Kiskőrösön
  Kiskőrös Városért Alapítvány 6200 Kiskőrös, Petőfi tér 1.   A Kiskőrös Városért Alapítvány által kiírt gyermeknapi kreatív pályázat részletes...
Király Csaba énekes gitárjátéka emelte az esemény fényét

A rendezvény színvonalát Király Csaba énekes gitárjátéka, valamint Gyalog Lilla előadása emelte, aki, mint az „irodalmi kategória” győztese, felolvasta a pályázatra beadott novelláját. Az eredményhirdetés végén minden résztvevő emléklapot és meglepetésajándékot vehetett át.

A díjátadót követően került sor az óriástablók leleplezésére. Az Alapítvány tagjai közel 20 órán keresztül digitalizálták a 300 pályaművet, és szerkesztették a tablókat, amelyeken a beérkezett valamennyi pályamű megtekinthető. A gyermekek részére nagyobb motiváló erő a jövőre nézve, ha a műveiket kiállítva láthatja, amelyre az egész város méltón lehet büszke. A tablókat Kiskőrös főterén, szabadtéren állították ki, amelyeket egészen nyár végéig lehet megtekinteni.

A főtéren kiállított óriástablók

A DÍJAZOTTAK:

OVIS KATEGÓRIA

A díjakat átadta: Harangozóné Balogh Zsóka kuratóriumi tag.

3. helyezett: Vass Zora
2. helyezett: Takács Dávid
1. helyezett: Kecskés Elizabet

különdíj: Varga Bence

KISISKOLÁS/ALSÓS KATEGÓRIA

A díjakat átadta: Molnár Elvira kuratóriumi tag.

3. helyezett: Pozsgai Tamás
2. helyezett: Vetrik Dóra Petra
1. helyezett: Szász Hanni

ÁLTALÁNOS ISKOLA FELSŐS KATEGÓRIA

A díjakat átadta: Pethő – Szűcs Mária kuratóriumi tag.

3. helyezett: Simon Jázmin
2. helyezett: Polereczki Petra
1. helyezett: Varga Száva

Különdíj: Kudron Csenge

IRODALOM kategória

A díjat átadta: dr. Kállayné Major Marina kuratóriumi tag.

3. helyezett: Nemes Krisztián
3. helyezett: Maska Máté és Fejes Olivér
2. helyezett: Györgye Gyula
1. helyezett: Gyalog Lilla

különdíj: Demeter Laura

Kiskőrös Városért Alapítvány különdíja – speciális technikával készült alkotások kategóriában

A díjakat átadta: dr. Ba Mariann, a kuratórium elnöke.

  • Bem József Általános Iskola 1.c osztálya
  • Erdőtelki óvoda
  • Szentgyörgyi Réka

A vira.hu hírportál különdíját átadta: Molnár Elvira.
Díjazott: Kovács Gábor Csanád

 

Írta, Fotók: Boda Zsuzsa
Beérkezett pályaművekről zsűrizés közben fotók: Kiskőrös Városért Alapítvány facebook-oldala

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS