Évek óta folyik emelt szintű angol nyelvi oktatás, tehetséggondozás is a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában. Maglódi Tamara 8.a osztályos tanuló négy éve jár emelt angol tagozatra. Az elmúlt években több járási és tankerületi versenyen is részt vett, melyeken mindig dobogós helyen végzett. Ezúttal, közel fél év alatt önszorgalmával és heti plusz egy felkészítő órával Vágvölgyiné Jaksa Mónika segítségével sikeres középfokú C típusú Origó nyelvvizsgát tett angol nyelvből.

-Hirdetés-

Felkészítő pedagógusával, Vágvölgyiné Jaksa Mónikával és Maglódi Tamarával beszélgettünk.

Vágvölgyiné Jaksa Mónika és Maglódi Tamara

Mennyi felkészülés előzte meg a nyelvvizsgát?

Vágvölgyiné Jaksa Mónika: Négy éve jár emelt angolra Tamara, azonban a nyelvvizsgára való tényleges felkészülést csak néhány hónappal ezelőtt kezdtük el, még az online oktatás előtt. Tamara kiemelkedik az egyébként is ügyes angolosok közül. Azonban ténylegesen csak akkor jöttek elő kimagasló képességei, amikor nyolcadik osztályban elkezdtünk az alapfokú nyelvvizsgára készülni, és Ő kiemelkedően jó eredménnyel zárt. Ekkor úgy döntöttem, hogy megpróbálkozunk a középfokú feladatokkal. Azokat is nagyon szép százalékaránnyal oldotta meg. Akkor már kezdett kirajzolódni, hogy ez lesz az Ő útja. A szóbeli rész igazi kihívás volt az időhiány miatt. Közbeszólt az online oktatás, de mindenképpen szerettük volna, ha a ballagása napjára egy középfokú nyelvvizsgával lenne gazdagabb. Az Origó nyelvvizsgát ajánlottam Tamarának, hisz jómagam erre a nyelvvizsga típusra készítem fel diákjaimat. Végül május 31-én este megkaptuk a jó hírt, miszerint munkánkat siker koronázta szóbeli és írásbeli téren egyaránt.

Május 31-én érkezett e-mailben a jó hír

Személyesen vagy online nyelvvizsgáztál?

Maglódi Tamara: Kecskeméten jelenléti vizsgáztam. Május 8-án volt az írásbeli vizsgám, és 11-én a szóbeli. Az eredményről e-mailben értesítettek, míg a bizonyítványt körülbelül egy hónap múlva fogom megkapni.

Mennyire izgultál előtte?

Maglódi Tamara: Az írásbelinél nem izgultam annyira, de a szóbelinél nagyon. Attól tartottam, hogy a képleírások nehezek lesznek, mivel kevés idő volt a felkészülésre és a rutinszerzésre. Azt hittem, hogy a hallgatást elrontottam, mert nagyon gyorsan ment a szöveg, nehezen tudtam követni. Ennek ellenére 25-ből 24 pontot elértem. 5. osztálytól az alapszintű vizsgára készültünk, csak 8. osztály második félévétől kezdtük meg a felkészülést Vágvölgyiné Jaksa Mónika tanárnővel a középszintű vizsgára heti plusz egy órában.

A beszédkészség részében nem szerzett kellő rutint, de a beszédértés  feljavította az eredményét. A 96%-os eredmény kompenzálta a beszédkészség részt, így összességében nagyon jól sikerült a nyelvvizsgája. Azért is szeretjük, és ajánlom diákjainknak a komplex nyelvvizsgákat, mert az írásbeli és a szóbeli vizsga eredménye kompenzálja egymást – tette hozzá Vágvölgyiné Jaksa Mónika. 

Milyen érzés, hogy hamarosan kezedben tarthatod a bizonyítványt?

Maglódi Tamara: Örülök neki nagyon, mert ritka az, hogy valaki 14 éves korára középfokú nyelvvizsgával rendelkezzen.  

Milyen előnyökkel jár ez az eredmény a későbbi tanulmányaidra vonatkozóan?

Maglódi Tamara: A Kecskeméti Református Gimnázium angol szakára jelentkeztem, melynek felvételi vizsgáján eredményesen szerepeltem, így ott tanulok majd tovább szeptembertől.

Kapcsolódó cikk
Angol próbanyelvvizsgát tettek a Bem iskola diákjai
Angol próbanyelvvizsgát tettek a Bem iskola diákjai
2021. május 25-én valódi vizsgakörülmények között mérettethették meg angoltudásukat a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola tanulói, melyre az elmúlt években...
MEGOSZTÁS