2021. június 14-én hétfőn, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban a csendesnapot Arató Lóránt iskolalelkész közös áhítattal nyitotta meg, amelyet hosszú idő után újra a csarnokban hallgathattak meg a diákok.

Amíg a gólyaavatóért felelős 9.a osztály előkészítette a sportcsarnokot, a többi osztály a saját termében beszélgetett a  megadott témákról. Kilenc órakor elkezdődött a várva várt gólyaavató, amit a vírushelyzet miatt idén szeptemberről a tanév végére helyeztek át. Ez a nap rendhagyó volt, mert az év eleji gólyahét zárónapját és a tanév végi diák- és végzős napot összevonva tartották meg.

-Hirdetés-

A 7. és 9. évfolyamos osztályok mérkőztek meg egymással, és letették a gólyaesküt. A feladatok változatosak voltak; többek között éneklés héliumos lufival (ehhez Döme Géza tanár úr rendhagyó fizikaórát tartott), tollas, különböző sorversenyek, és még egy táncverseny is.
A vetélkedőket végül a 9.c osztály nyerte, második helyezést ért el a 9.d osztály, a harmadik pedig a 7.a osztály lett.

A zsűri elnöke az iskola igazgatónője, Szentgyörgyiné Szlovák Mária, tagjai a végzős osztályfőnökök – Kaposvári Éva, Kincses Mihályné, Dulai Csilla és Baranyi Lászlóné– voltak. A végzősöket Gubacsi Zsófia képviselte.

Az eredményhirdetés után tanár-diák meccsek következtek, ahol több végzős diák is megjelent. A három focimeccs közül kettőt a tanárok csapata nyert meg, egy pedig döntetlennel végződött.

A diákoknak a járványhelyzet miatt hosszú ideig hiányolniuk kellett az iskolai programokat, így ez a hétfő mindannyiuk számára különösen nagy örömet jelentett.
Írta, képek: Németh Hanga

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (66 db kép)
MEGOSZTÁS