A sok eső megnehezítette a földutak karbantartását Kiskőrösön. Homokunkra jellemző, hogy ha áll rajta a víz (vagy ha éppen kiszáradt) akkor nem lehet gréderezni.

Az elmúlt időszak időjárása azonban alkalmat adott arra, hogy a városvezetés karban tudja tartani az érintett szakaszokat, tájékoztatott Domonyi László polgármester.

-Hirdetés-

A település első embere a Kiskőrös Televízió kérdésére úgy fogalmazott, hogy a városvezetés kötelessége a földutak karbantartása is, hiszen mint mindenkit, így a kiskőrösi gazdákat is szolgálnia kell. Elmondta, hogy az évi kétszeri felújítás jó minőséget biztosít hosszútávon az arra közlekedők számára. 

A Kőröskom Nonprofit Kft. szakemberei jelenleg a Sövény utca és annak környékén lévő utakat újítják fel, amely szakaszokat félig köves, félig homokos út jellemzi. Az önkormányzat a feladat hatékony elvégzéséhez saját gréderrel is rendelkezik, ami kitűnő munkát végez akár Erdőtelken, akár más városrészben is, tájékoztatott Domonyi László polgármester. Emellett vannak alkalmak, amikor külső segítséget is igénybe vesznek annak érdekében, hogy amikor az időjárás engedi, mihamarabb eltüntessék a kátyúkat a földutakról. 

A polgármester elmondta, hogy a karbantartási munkálatok várhatóan 1-2 héten belül befejeződnek.  

MEGOSZTÁS