Immáron 12. alkalommal kerül megrendezésre a Duna-Tisza közi Agrár Expo június 19. és 20. között, mely egyedi és családias hangulatú rendezvény helyszínét – az elmúlt évhez hasonlóan – idén is Kiskőrös város főtere fogja biztosítani.

Már a tavalyi expoval kapcsolatos visszajelzések is azt mutatták, hogy kiváló hangulatú volt a szabadtéri rendezvény, tájékoztatta portálunkat Gmoser Aliz. A szervező elmondta, hogy a XII. Agrár Expo programja idén is minden korosztály számára fog színvonalas programot kínálni.

-Hirdetés-

A rendezvény szombaton 9 órakor nyitja meg kapuit, azonban az ünnepélyes megnyitóra 10 órakor kerül sor Boldoczki Róbert harsonaművész és barátai fanfárját követően. Ekkor Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere, Font Sándor, a Bács-Kiskun megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője, az országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke, valamint dr. Bognár Lajos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára mond ünnepélyes köszöntőt. 

Az expo egyik fő célközönsége a gazdatársadalom, így a megnyitót követően a helyettes államtitkár előadást is fog tartani az érdeklődők számára.

Az Expo alapvető célkitűzése a minőségi élelmiszereket előállító kistermelők és családi gazdálkodók termékeinek bemutatása és népszerűsítése, továbbá a termelők értékesítési lehetőségeinek a tovább bővítése. Ennek megfelelően az odalátogatók idén is kiváló minőségű hazai kézműves élelmiszerekhez juthatnak hozzá a „vásártéren”.

A termelői élelmiszer-,borkóstoló és vásár mellett természetesen  a mezőgazdasági, haszon-és személygépjárművek bemutatása sem maradhat el, amiket a katolikus templom melletti téren fognak kiállítani.

Továbbá elmondható, hogy nincs Agrár Expo könnyűzenei koncert nélkül: a szervezők elmondása szerint az idei alapkoncepció, hogy lehetőséget biztosítsanak a helyi fellépők számára. Így szombaton 15 órától Kothencz Lajos, míg vasárnap 15 órától a Soundwitch zenekar várja a nagyérdeműt.

Ebédre mindkét nap bográcsos marha-, birka-, és pacalpörkölt készül, melyeket Flórián János (Doki) és barátai fognak megfőzni.

További információt a www.agrarexpo.hu oldalon találhatnak.

Képek: vira archívum

Kapcsolódó cikk
Ahol a vásárló a termelő szemébe nézhet – XI. Duna-Tisza közi Agrár Expo Kiskőrösön
Ahol a vásárló a termelő szemébe nézhet – XI. Duna-Tisza közi Agrár Expo Kiskőrösön
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg városunkban az Agrár Expot. A járvány első hulláma miatt elmaradt eseményt csak ősszel tudták bepótolni a...
MEGOSZTÁS