2021. június 18-án 13 órai kezdettel táncházat rendez Kiskőrös Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata. Vendégük a Khamoro Budapest Band lesz. Az esemény helyszíne az Alkotóház udvara (Kiskőrös, Délibáb utca 39.).

-Hirdetés-

Minden romát és nem romát ugyanúgy szeretettel és nagy tisztelettel várnak. 

A Khamoro Budapest Band zenekar célja a magyarországi és közép-európai, autentikus cigány kultúra gyűjtése, megőrzése, áthagyományozása, színpadra állítása; de ezzel együtt XXI. századi, modern gondolkodású világpolgárokként betekintést nyújtanak a távolabb élő cigányság zenei és tánckultúrájába is.

Műsorukon egyaránt szerepelnek szatmári és dunántúli hallgatók, pergetők és táncnóták, vagy erdélyi, szerb és orosz cigány dallamok és táncok; ezt egészíti ki a makedón és keleti hastánc, az indiai és a flamenco koreográfiák. Az utóbbi időkben modern, tematikus összeállításokkal is sikeresen próbálkoznak – írja a cigany-zene.hu.

Khamoro Budapest Band zenekar

Az elmúlt hetekben az Alkotóház falai közé visszatért az élet, s további rendezvényeket szerveznek a nyárra is. 

Kapcsolódó cikk
Élettel telt meg az Alkotóház – örömfestéssel egybekötött művészeti találkozó Kiskőrösön
Élettel telt meg az Alkotóház – örömfestéssel egybekötött művészeti találkozó Kiskőrösön
Örömfestésre, összművészeti alkotónapra invitálták az érdeklődőket ma délután Kiskőrösön az Alkotóházba. Az eseményt a pécsi Gandhi Gimnázium szervezte, mely egyidejűleg...

Terveikről, programjaikról Kunhegyesi Ferenc festőművész, grafikus adott ízelítőt, aki fáradhatatlanul munkálkodik azon, hogy az Alkotóházban színvonalas kulturális eseményeket rendezhessenek. 

Az elkövetkező hetekben több programmal is készülnek. Többek között szervezik már a gyereknapot is, mely június 27-én kerül megrendezésre. Az eseményt Kiskőrös Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata szervezi. Színes programokkal várják majd a gyerekeket. Lesz légvár, vattacukor, csillámtetoválás, illetve a tűzoltó- és rendőrautót is szemügyre vehetik a gyerekek a Délibáb utcában. 

A július is a rendezvényekről fog szólni, ahol a legfontosabb az egészséges életmódról és az elsősegélynyújtásról szóló tematikus program lesz. Július 10-én több előadásra is sor kerül. Az elsősegélynyújtási ismerteket Sutus Etelka, a Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Területi Szervezetének vezetője fogja átadni. Előadóként jelen lesz még Dr. Orsós Zsuzsanna biológus, rákkutató adjunktus, valamint ott lesz a kiskőrösi származású Dr. Révész Heléna belgyógyász is. 

MEGOSZTÁS