Beköszöntött az igazi nyári strandidő, az elmúlt hét több napján is hőségriadót rendeltek el. Egyre többen választják kikapcsolódásként a nyári forróságban a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőt. Bár emelkedett a látogatószám, de az továbbra is elmarad az ilyenkor megszokottól. Erről a fürdő vezetője, Simon Gábor számolt be.

A látogatószámban még érezhető a pandémia hatása, illetve az, hogy a belépés védettségi kártyához van kötve. Még egyelőre 3 millió magyarországi lakos nincsen beoltva, akiket sajnos a védettségi kártya hiányában nem tudunk beengedni a területre, mondta Simon Gábor. 

-Hirdetés-

A június 20-án megrendezésre kerülő STRAMM-FÜRDŐ rendezvényen az egészséges élethez és napi mozgáshoz kapcsolódó ingyenes programokkal, állapotfelméréssel, és gyümölcs kóstolóval várták a fürdőzőket. Ez hozzávetőlegesen 10%-os látogatószám emelkedéssel is járt. A jelenleg érvényben lévő jogszabályok értelmében azonban csak védettségi kártyával látogatható a fürdő, ami miatt a látogatószám elmarad az ilyenkor megszokottól.

Kapcsolódó cikk
Népszerű volt a STRAMM-FÜRDŐ rendezvény a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben
Népszerű volt a STRAMM-FÜRDŐ rendezvény a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben
Aki június 20-án ellátogatott a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőbe, ingyenesen vehetett részt a STRAMM-FÜRDŐ rendezvény programjain.  Az egészség érték, személyes és egyben...

A szabályok betartása és betartatása nem választható, az kötelező érvényű a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőre nézve is. Az intézmény vezetősége az érvényben lévő szabályokra még napi szinten kényszerül felhívni a fürdőbe érkezők figyelmét, akik közül többeket védettségi kártya, vagy fényképes igazolvány hiányában nem tudnak beengedni. Ezzel kapcsolatban a fürdő közösségi média felületein többen negatív kritikának adnak hangot. 

Simon Gábor, a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő vezetője

Aki nem rendelkezik, vagy nem hozza magával az említett igazolványokat, azzal sajnos nem tudunk mit kezdeni, nem engedhetjük be, tette hozzá a fürdő vezetője. Ez nem a mi hibánk, vagy döntésünk, mi is csak a törvényi kötelezettségeinknek teszünk eleget. 

Amennyiben a beoltottak száma eléri az 5 és fél millió főt, megszűnik a kötelező maszkhasználat és nem kell védettségi kártya a szállodákban, éttermekben, fürdőkben strandokra – ezt a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be. Ez könnyítést fog jelenteni a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőnek is.

A fürdő a jövőben is megtesz mindent annak érdekében, hogy kapcsolódó programokkal színesítse a látogatók számára a strandolást. Mindenkit arra kérnek, hogy a jogszabályoknak megfelelően védettségi kártáyával és fényképes igazolvánnyal érkezzenek, mert CSAK azokat tudják beengedni.  

Forrás: Kiskőrös TV

MEGOSZTÁS