A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégiumban június 24-én tartották az évzáró ünnepséget, ahol 34 elismerést adtak át, köztük a Wattay-díjat is.

Hosszú idő után ez volt az oktatási intézményben az első olyan esemény, amelyet személyes jelenlét mellett tudtak megtartani. A szakképző iskola annak ellenére is sikeres évet zárt, hogy az online tanítás sokszor megnehezítette mind a diákok, mind a pedagógusok életét. 

Az oktatási intézményben hosszú idő után ez volt az első olyan esemény, amelyet személyes jelenlét mellett tudtak megtartani
-Hirdetés-

 – Nagyon jól sikerült tanév volt ez annak ellenére, hogy voltak nehézségek. De azt gondolom, hogy az is a feladatunk, hogy mindig tanuljunk valamit, illetve, hogy  felkészítsük a diákokat a nagybetűs életre, ezért ez a tanév bizonyos szempontból sokkal többet ért, mint más tanévek – mondta Franczia László, igazgató.  

A jó tanulmányi eredményeket az évzárón külön jutalommal is elismerte az iskola. Összesen 34 tanuló vehetett át elismeréseket tanulmányi eredményéért, közösségi munkájáért, sportteljesítményéért. A kitüntetettek közül is kiemelkedett Polereczki Petra 9. évfolyamos gazdálkodás és menedzsment szakos tanuló, aki rangos matematikaversenyeken ért el meglepően kimagasló eredményeket, valamint Nagy Ádám, aki asztalos tanulóként a megye legjobbjaként országos döntőbe jutott a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. Az évzárón az iskola legrangosabb díját, a Wattay-díjat is átadták, melyet György Áron tanuló érdemelt ki.

–  Az oktatói testület szavazása alapján György Áron, 5/13.B osztályos CAD-CAM informatikus tanulónk kapta a Wattay-díjat, mivel a IX. Országos SOLID EDGE és EDGECAM verseny döntőjébe jutott. Ezúttal nem csak emlékplakettel, hanem pénzjutalommal is elismertük eredményeit – tette hozzá Franczia László

A tanévzáró ünnepség kezdetén Nagy Vendel: Évzáróra várva című versét Rakonczay Rebeka 10.B osztályos tanuló szavalta el

Az évzáró kezdetén Nagy Vendel: Évzáróra várva című versét Rakonczay Rebeka 10.B osztályos tanuló szavalta el, aki rendszeres versmondója az intézmény rendezvényeinek, ezért jutalomkönyvet kapott kulturális tevékenységéért. Ebben a tanévben Rebeka a Hatvani Zoltán szavalóversenyen is részt vett, ahol 2. helyezést ért el.

Franczia László igazgató és György Áron, Wattay díjas tanuló

A 2020/2021 tanévzáró ünnepségen a díjakat Franczia László igazgató adta át a diákoknak. 

Közösségi munkájáért Hati Zsolt is könyvjutalmat kapott. 

Jutalomkönyvet kapott jó tanulmányi eredményéért: Dimovits Margit Magdolna, Dimovits Melissza Katalin, Dimovits Szandra Edina, Kalapos Mihály, Varga Lívia, Polyák Luca, György Benedek, Nemecskó Bence János

Jutalomkönyvet kapott jó tanulmányi eredményéért és példamutató magatartásáért: Kamasz Dávid. 

Jutalomkönyvet kapott jó tanulmányi eredményéért, példamutató szorgalmáért és magatartásáért: Szabó Dominik, Galántai Benedek

Jutalomkönyvet kapott jeles tanulmányi eredményéért: Hajnal Mária Erika, Holló Anna, Tóth Erik, Kovács Réka

Jeles tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért jutalomkönyvet kapott: Juhász Krisztián Erik

Jutalomkönyvet kapott jeles tanulmányi eredményéért, példamutató magatartásáért: Faragó Richárd Ottó, Gubán Zoltán, Meskó Márk, Muhadri Era, Korom Jázmin Napsugár

Jutalomkönyvet kapott jeles tanulmányi eredményéért, közösségi munkájáért és példamutató magatartásáért: Fábi Zsanett

Jutalomkönyvet kapott jeles tanulmányi eredményéért, az Implom József helyesírási verseny megyei fordulóján elért I. helyezéséért és az országos döntőbe jutásáért: Flaisz Melani Diána

Jutalomkönyvet kapott kitűnő tanulmányi eredményéért: Torgyik Roland

Kitűnő tanulmányi eredményéért és példamutató magatartásáért: Albert Petra, Torgyik Tamás

Kitűnő tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért: Kolozsvári Fanni, Németh Réka Anna

Kitűnő tanulmányi eredményéért és kiemelkedő sporttevékenységéért: Hell Krisztina

Kitűnő tanulmányi eredményéért, kiemelkedő szakmai munkájáért és példás magatartásáért jutalomkönyvet kapott: Szeg Zsolt

Polereczki Petra

Kitűnő tanulmányi eredményéért, példamutató magatartásáért és a matematikaversenyeken elért eredményeiért jutalomkönyvet kapott: Polereczki Petra.

Petra nemcsak kitűnő tanulmányi eredményt ért el, hanem a megrendezésekre került matematikaversenyeken is részt vett, ahol elismerésre méltó eredményeket ért el. A pandémia miatt a nyilvános eredményhirdetések elmaradtak, ezért a díjakat postán jutatták el a versenyszervezőknek.

Elsőként a Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány kétfordulós megyei matematikaversenyén vett részt, ahol bejutott a 2. fordulóba, és ezt a színvonalas és nehéz versenyt meg is nyerte, I. helyezést ért el. Ezért könyveket és oklevelet kapott.

Majd szintén a MATEGYE által szervezett Zrínyi Ilona Matematikaversenyen vett részt, ahol megyei 2. helyezést ért el, így oklevelet, könyvjutalmat, érmet és kupát is kapott. Teljesítménye alapján meghívást nyert az országos döntőbe, ahol az előkelő 11. helyezést érte el. Szintén oklevelet és könyvjutalmat kapott.

Petra felkészítő tanára: Antalfiné Kutyifa Zsuzsanna oktató volt.

A sikerben a társai is osztoztak, ezért az osztály nevében Horváth-Kőrös Tünde osztályfőnök is átadott egy kis ajándékot.

György Áron

Végül olyan tanulót szólítottak, aki jutalmát már részben megkapta, György Áron

aki a 2020/2021-es tanév Wattay-díjasa. Ezt a díjat az a végzős tanuló kaphatja meg, aki középiskolás évei alatt jó tanulmányi eredménye mellett öregbítette a Wattay iskola hírnevét pl. tanulmányi versenyeken vagy sportversenyeken ért el sikereket. György Áron 5/13.B osztályos, CAD-CAM informatikus tanuló ebben a tanévben részt vett a IX. SOLID EDGE ENGE-CAM országos versenyén, ahol bejutott az országos döntőbe. Felkészítő tanára: Kecskeméti Sándor volt. A díjazott a Wattays emlékplakettet a szakmai vizsgán átvette, azonban a Wattay-díjasnak járó 30 000 Ft pénzjutalmat most kapta meg. 

Nagy Ádám 3/11/2 osztályos tanuló nevét is kiemelték,

aki a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen megyei első helyezést ért el asztalos szakmában. Felkészítő tanárai: Benedek Tibor és Gráner Géza voltak. 

Polereczki Petrát, György Áront és Nagy Ádámot a versenyeken való eredményes szereplésükért 2021. június 14-én a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum is elismerte és számukra jutalmat adott.

Kunczné Martin Regina igazgatóhelyettes 

Az ünnepség végén Kunczné Martin Regina igazgatóhelyettes köszönetet mondott az iskola programjainak szervezésében részt vevő valamennyi tanulónak, oktatónak és a hátteret biztosító technikai dolgozóknak. Háláját és elismerését fejezte ki a pedagógusok felé is, akiknek különösképpen a digitális munkarendben végzett színvonalas munkájukért mondott köszönetet, amivel hozzájárultatok a tanév sikeréhez. Köszönetét fejezte ki továbbá a rendszergazdánknak, a titkárságon dolgozóknak, és minden egyéb dolgozónak, hogy a járvány idején is helytálltak az iskolában.


A tanévnyitó ünnepség 2021. szeptember 1-jén 8.00 órakor lesz, az intézmény udvarán, míg iskolai jellegű ügyintézés céljából július hónaptól kezdődően intézményük csak szerdai napokon tart ügyeletet.

Köszönet a képekért a Wattay iskolának! 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (63 db kép)
MEGOSZTÁS