Avatar photo
Írta: Tóth Reni

Kalocsai Cigány Önkormányzat pályázati forrásainak felhasználásával június 28. és július 5. között öt helyszínen, Mélykúton, Soltvadkerten, Kiskőrösön, Solton és Kalocsán tartanak autentikus cigány zenét, táncokat és viseleteket fölvonultató programot a Roma Show felfedezettjeinek, valamint a Kalocsai Fiúk együttesének közreműködésével

Kapcsolódó cikk
„Romani voja” – elindul a roma kulturális roadshow Nótár Maryvel
„Romani voja” – elindul a roma kulturális roadshow Nótár Maryvel
„Romani voja” – Kalocsa mellett még négy másik településre is ellátogat a kalocsai CNÖ szervezte roma kulturális roadshow. A Kalocsai...
Kunhegyesi Nikolett Kiskőrös Város Roma Önkormányzatának elnöke és a szervező Kalocsai Cigány Önkormányzat elnöke: Sztojka István

A tegnap esti rendezvény alkalmával a kiskőrösi Farkas Krisztián is bemutatkozott a közönségnek, aki június 19-én megnyerte a Roma show tehetsegkutató versenyt. Nyereménye 100.000 Ft volt. 

Farkas Krisztián
-Hirdetés-

A szintén kiskőrösi Horváth Tibor is színpadra lépett, aki hamarosan Varga Vikrorral készíthet egy közös videóklippet. 

Horváth Tibor

Kiskőrösön június utolsó napján rendezték meg az eseményt, a sztárvendég pedig a sokak által kedvelt Nótár Mary volt, aki nagy létszámú koncertjével zárta a rendezvényt.

A muzsikus cigány családból származó, több hangszeren játszó énekes a mulatós, illetve roma pop műfaj ma egyik legnépszerűbb művelője. Munkásságát a közönség mellett a szakma is elismeri, egyebek mellett többszörös Fonogram-díjas, 2007-ben pedig Zámbó Jimmy-díjat kapott.
A közösségi hálón számos videoklipje megtekinthető, ezek között van olyan, amely húszmilliót meghaladó nézettséggel büszkélkedhet.

Nótár Mary hatalmas koncertet adott a közönségnek

A jó hangulatú koncertet megelőzően a Kalocsai Fiúk hagyományőrző együttese mellett, a Roma Show-ból megismert tehetségek, a verseny felfedezettjei is műsort adtak a jelen lévőknek. Autentikus cigány táncok és énekek szerepeltek a műsor palettáján.

A zenés-táncos est még két alkalommal kerül megrendezésre:
  • Július 01. – Solt, Focipálya
  • Július 05. – Kalocsa, Szőlőkköze sporttelep

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (66 db kép)
MEGOSZTÁS