Június 15-én véget ért a 2020-21-es tanév, és egy év online oktatás után a diákok országszerte vághatnak bele a jól megérdemelt nyári szünetükbe. Kétség nem fér hozzá, hogy bőven van mit kipihenniük, hogy majd a szeptemberben kezdődő új tanévre kellő mértékben feltöltődjenek.

Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy a fiatalok minél több időt töltsenek a szabadban, találkozzanak rég nem látott barátokkal, ismerősökkel és a lehetőségekhez mérten újra szociális életet kezdjenek el élni.

-Hirdetés-

Ez azért is kiemelkedően fontos, mert könnyen megeshet, hogy a rutinná vált otthonlét a nyári hónapok folyamán is folytatódik – ez mindannyiunkra vonatkozik, nem csak a szünetüket töltő diákokra. Az alternatív megoldás, hogy a következő időszakot is – akárcsak az elmúlt 1 évet – otthon töltjük a számítógép és a TV előtt. Senki számára nem újdonság, hogy napjainkban milliónyi online esemény közül választhatunk, így a szórakozás mindenképp garantált, azonban érdemes sokkal többet kihozni a nyári hónapokból. A médiás választék brutálisnak mondható: elég csak a nagy népszerűségnek örvendő számítógépes játékokra gondolni, mint pl. a League of Legends vagy a PubG, vagy esetleg az éppen folyamatban lévő foci EB-re, ami miatt sokakat érdekelhet egy ezzel kapcsolatos fogadási útmutató – 2021-es labdarúgó-Európa-bajnokság, de folytathatjuk a sort a számtalan online sorozattal, filmmel, a különböző portálokkal – ha nem figyelünk oda, akkor hirtelen azon kaphatjuk magunkat, hogy ismét ránk köszöntött a szeptember…

De milyen programok közül választhatunk Kiskőrösön és annak környékén, illetve milyen programokat tudunk akár magunknak is szervezni? Amennyiben nem szeretnénk a programok megszervezésével bajlódni, úgy érdemes a kiskőrösi és környékbeli programokat felkutatni az interneten.

Tökéletes program lehet Kecskeméten a nyár folyamán több alkalommal megrendezésre kerülő Kezdők tábora. Aki szereti a lovakat, vagy csak érdeklődik irántuk, az egy csodálatos napot tölthet el a szabadban a Fülöp Fogathajtó és Lovasiskola segítségével. Kedvcsinálóként érdemes itt megjegyezni egy interaktív, kincskeresős szabadtéri játékot kínáló programot, ami Hajóson A Pincefalu Kincse néven kerül megrendezésre. Amennyiben mindig is ki szeretted volna próbálni, hogy milyen egy szabadulószoba, akkor rád vár a dunaújvárosi Escape Code szabadulószoba.

Ezen programok mellett még számos más esemény közül választhatunk kedvünk szerint, legyen szó akár Kiskőrös környékéről, akár távolabbi helyekről, városokról.

Azonban, ha nem előre megszervezett programokon gondolkodunk, akkor magunk is könnyen kitalálhatunk valami szórakoztatót, izgalmasat és hasznosat. Íme egy pár ötlet:

–      Szabadtéri táborozás: egy kültéri főzéssel összekötött program (lehet ottalvós sátorozás is) ideális lehet, hogy elhagyjuk az otthonunkat.

–      Természetjárás: egy kis kirándulás vagy egy egyszerű séta a természetben is tökéletes program lehet mind a fiatalok mind a felnőttek számára.

 –      Egy nagyobb baráti társasággal akár egy sportbajnokságot is össze lehet hozni. De itt érdemes megemlíteni azokat a játékokat, amik megmozgatják a fiatalokat és akár csapatmunkát is igényelnek.

–      Horgászat: bár a horgászfelszerelés elengedhetetlen, így is tökéletes alkalom, hogy a szabadban együtt töltsünk egy nyugodt és békés napot.

–      Túrázás: egy hátizsákos túra során nemcsak a természetben gyönyörködhetünk, hanem fizikailag is próbára tehetjük magunkat.

A nyári hónapok alatt lehetőségünk nyílik új dolgok elsajátítására is, legyen szó elmúlt korok zenéiről és táncairól, egy kis főzésről, esetleg művészi készségeink kiszélesítéséről.

Bárhogy is döntünk, fontos, hogy örömünket leljük benne. Remélhetőleg mindenki megtalálja a maga számára a legjobb és leghasznosabb időtöltést, hogy így adjon értelmet a nyári szünetnek.

Írta, képek: Galambos Dániel

MEGOSZTÁS