2021. június 3-án jelent meg az a Kormány általi felhívás, miszerint a vidéki térségben elhelyezkedő települési önkormányzatok, önkormányzati társulások tulajdonában/vagyonkezelésében álló külterületi helyi közutak fejlesztésére irányul.

-Hirdetés-

A felhívás keretében lehetőség nyílik a földutak stabilizálására és szilárd burkolatának kialakítására is.

Ezért Kiskőrös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy pályázatot nyújt be a Diófa utca külterületi szakaszának (mintegy 1 kilométernyi hosszan), a Mohácsi utca vasútig terjedő útszakaszra (kb. 460 méter hosszan), valamint a Seregélyesi út Rácz útig terjedő mintegy 150 méteres szakaszának aszfaltozására.

A testületi ülésen elhangzott, hogy a műszaki dokumentáció elkészítése már folyamatban van, emiatt a projekt összköltsége a tervező előzetes költségbecslése alapján került megállapításra. A fenti feladatok megvalósítását célzó projekt teljes költsége előreláthatóan 315.000.000 forint lesz. Azonban a pályázatban az elszámolható vissza nem térítendő támogatás maximális összege 299.250.000 forint, így a városatyák úgy döntöttek, hogy az önkormányzat további 15.750.000 forint önerőt biztosít majd a beruházáshoz.

További híreink a testületi ülésről: 

Kapcsolódó cikk
Nyolc hónap kényszerpihenő után újra ülésezett a kiskőrösi testület
Nyolc hónap kényszerpihenő után újra ülésezett a kiskőrösi testület
8 hónap kényszerpihenő után újra ülésezett a kiskőrösi Képviselő-testület, hiszen a koronavírus járványnak köszönhetően a testületi munka egyik percről a...
MEGOSZTÁS