A kiskőrösi EGYMI-ből július 5-9 között 14 gyermek indult táborozni Palotabozsokra, ahol játszottak, érdekes és mókás programokon vettek részt. Volt sok kacagás, zsivaj. Délelőttönként a szomszédos Mohácsra látogattak el, ahol megnézhették a Kanizsai Dorottya Múzeumot, és a Busóudvart, ahol feszült figyelemmel kísérték végig a gyerekek, és a felnőttek egyaránt a bemutató előadókat.

A közelben megnézték a Szent Miklós vízi-és taposómalmát. Ez az országban ma már egyedülálló hely. Nagy élmény volt kipróbálni a taposómalmot a gyerekeknek, és a kísérő pedagógusoknak is.
A falu szélén áll a ma már csak múzeumként üzemelő vasútállomás. Minden gyerkőc kipróbálhatta milyen is állomásvezetőnek lenni, sorompót felhúzni, bemondani az érkező, vagy induló vonatokra való figyelmeztetéseket. Az állomáson felszállhattak egy régi vonatra, jegyet lyukaszthattak, felpróbálhatták a vasutasok kalapjait.
A falu tájháza is sok érdekességet tartogatott mindenki számára.

-Hirdetés-

A nagy hőségben két alkalommal is strandolhatott a társaság a mohácsi strandon. A gyerekek nagyon élvezték a vízben való hűsölést, lubickolást.

Az egyik nap ellátogatott a faluházba egy szépséges hercegnő, és annak kobold barátja. Nagyon szép musical dalokat énekeltek egy kis mesés előadás keretében. Sok dalt ismertek a gyerekek, melyeket közösen énekeltek az előadókkal.

A szabad délutánok az ismerkedéssel, tánccal, zenéléssel, focival teltek. Sok új barátság született az ott nyaraló gyerekekkel. Egész héten a kisdiákok tartották rendben a szobájukat, melyet minden reggel ellenőriztek és pontoztak. Ez volt a tábor szobatisztasági versenye. Az eredményhirdetés nagy meglepetéssel zárult: a kiskőrösi táborozók egyik szobája lett a nyertes. Mindenki nagyon örült. A nyeremény csoki, és egy emléklap volt.

Mindnyájan úgy jöttek haza, hogy jövőre ismét nekivágnak!

Írta, képek: EGYMI

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS