„Csak ő az én kősziklám és szabadítóm, erős váram, nem ingadozom.”
Zsoltárok 62:6

A Tázlári Református Egyházközség július 12-től 18-ig rendezte meg református, evangélikus és baptista gyerekek részvételével hagyományossá vált hittanos táborát. 34 lelkes tázlári és bócsai általános iskolás gyermek vett részt az ottalvós táborban, melyben a szokásos programokon túl, új lehetőségek is megjelentek.

-Hirdetés-

Felfedezték a Kecskemét – Hetényegyházán lévő Vackor Vár Erdei Iskolát, ahol természet közeli programon vettek részt.
Makón az ország egyik legszebb lombkoronasétányán gyalogoltak és csúszdáztak, majd a Hagymatikum Fürdőben strandoltak.
A vizes programokban bőven volt részük a nyári melegben, hiszen a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő strandján is fürdőzhettek a táborozó gyerekek.
A szomszédos Szank sportcentrumát csettegőkkel közelítették meg, – Lászlóné Berta Márta és Orcsik József jóvoltából – ahol a tekézésben próbálhatták ki magukat a táborlakók.
A minden évben sorra kerülő kézműveskedések, társasjátékok, filmnézések és éjszakai túra idén is szebbé tették a táborozás élményét.

 A péntek esti tábortűzre a szülőket is várták, ahol ifjúsági énekeket énekeltek és együtt vacsoráztak.

 Az idén táborban szülinapos Bán Bíborkát Dörmi-tortával köszöntötték az utolsó napon.

László Lajos és Ulakcsai Zoltán lelkipásztorok a reggeli áhitatokon vállaltak szolgálatot. A hét bibliai tanítása a szikla képére épült, melyben megfogalmazódott a keresztyén ember életének fő forrása és lényege.
Az imádságokkal és közös éneklésekkel pedig a bibliai üzeneteket mélyíthették el a gyermekekben, melyről a vasárnapi istentiszteleten bizonyságot is tehettek a gyülekezet előtt. Ezen az alkalmon szinte teljes létszámban adtak hálát a tábor áldásaiért.

A tábor támogatásáért a szervezők – Ulakcsainé Lovas Jolán, Ulakcsai Zoltán, Bánné Gulyás Henrietta és Péli Ottóné – köszönetet mondanak a pályázatot kiíró Nemzeti Együttműködési Alapnak,  a szülőknek, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tázlári Tagintézményének, a Református Egyháznak és A Tázlári Református Gyülekezetért Alapítványnak a lehetőségért.

Hálásak vagyunk, hogy örömet szerezhettünk a résztvevő gyerekeknek, legyen Istené a dicsőség ezért, Soli Deo Gloria!

Írta, képek: Péli Ottóné (pedagógus)

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS