A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola 4. a osztálya és osztályfőnökük a Kisoroszi táborban búcsúztak el egymástól és hagyták el végleg az alsó tagozatos éveket. A beszámoló a résztvevőkkel készített rövid interjúk montázsából született.

-Hirdetés-

 

Turóczyné Rajna Dóra, a 4.a osztályfőnöke:

A négynapos táborozáson húsz alsós diák és öt nyolcadikos lány vett részt. A nyolcadikosok az előző osztályomba jártak, nagy örömmel jöttek velünk, jól érezték magukat és sokat segítettek. Minden kérés nélkül, felnőttként voltak az alsós gyerekek mellett. Fonták a kislányok haját, vetélkedőt, reggeli tornát szerveztek. És persze sokat nosztalgiáztunk.

Táboron kívüli programjaink voltak például a szentendrei séta, bazár, templom, kirándulás a Spiccbe, kötélpálya, bobozás Visegrádon, utazás révvel. A táborban pedig sokat énekeltünk, játszottunk: zseblámpás kincskeresést, társas- és labdajátékokat, néztük az EB meccseket. Reggelente közös, mókás-zenés tornával melegítettük be a végtagjainkat a napi kalandokra. Egyetlen pillanatra sem unatkoztunk, picit még maradtunk is volna.

Segítségemre voltak a kollégáim: Bárányné Panta Beatrix és Bárány Mihály. Illetve a szülők nélkül sem jöhetett volna létre a táborozás: Fajszi Zoltánné és Német Rita jött velünk. Minden segítőmnek itt is köszönetet mondok, hogy együtt szerezhettünk csodálatos, életre szóló élményeket.

Jancsovics Sára (4.a):

Nagyon jól éreztem magam, mert sokat kirándultunk, sok szép helyen jártunk. Jó volt együtt lenni iskolán kívül az osztálytársakkal, és az utolsó hetet eltölteni az alsós tanítónéninkkel.

Hlavács Hanna (4.a):

Kisoroszi egy fantasztikus, szuper hely, ahol együtt gyönyörködhettünk a Dunában. Mindennap jobbnál jobb programokra mentünk. A kedvencem a bobozás volt. Az utolsó napon együtt szomorkodtunk, mert még maradtunk volna.

Albert Illés (4.a):

Ez volt az első ottalvós táborom, nagyon vártam. A faház nagyobb volt, mint gondoltam, kényelmesen elfértünk öten. Az egyik legjobb program a bobozás volt, több menetet is mehettünk. A másik a „kötélcsúszda”, ahol Misi bácsi kapott el minket. Dóri néni vicces volt, mikor kipróbálta, Bea néni szerencsére le is videózta. Az esti zseblámpás kincskeresést élveztem. Egy lelógó faágon találtam egy kinderszeletet. Nagyon gyorsan eltelt a négy nap, lehetett volna hosszabb is.

Kunhegyesi Tiara (4.a):

Mikor először meghallottam, hogy táborba megyünk, elgondolkodtam, hogy soha nem voltam még egy napot sem távol a szüleimtől. Aztán úgy döntöttem, mégis részt veszek. És jól döntöttem, mert nagyon jól éreztem magam. A kedvenc élményem a bobozás volt. Sokat játszottunk és nevettünk. Nagyon tetszett még a kincskeresés is. Futkároztunk, bújócskáztunk, és közben nagyon jól éreztünk magunkat. Sok élménnyel gazdagodtam és már nagyon várom a következő táborozást.

Gyurján Kíra (8.a):

Alsós osztályfőnökünk, Dóri néni ajánlotta fel, hogy elmehetünk velük a Kisoroszi táborba. Nagyon örültünk és egyből igent mondtunk. Nagyon jól szórakoztunk és jól éreztük magunkat! Mi tarthattuk a reggeli tornát, a kincskeresést és a jó hangulatú akadályversenyt is az alsósoknak. A táboron kívüli programokra is elkísértük őket.

Eke Vivien (8.a):

Dóri néninek köszönhetően négy év után újra eljutottunk a Kisoroszi táborba, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Sok programon vehettünk részt. Ilyen volt például: a visegrádi bobozás vagy a Spiccben való kirándulás. A tábor területén belül is voltak játékok, amiket mi tartottunk a negyedikeseknek. A négy nap alatt úgy gondolom, nemcsak mi nagyok, hanem a kisebbek is sok élménnyel lettünk gazdagabbak.

Fajszi Zoltánné, Ildikó (szülő):

Örömmel tettünk eleget Ritával, Turóczyné Dóri kérésének, miszerint kísérjük el a 4.a osztályt Kisorosziba. Óriási élmény volt mindezt együtt átélni a gyerekekkel. Szívesen segítünk máskor is.

Az osztály méltóképp búcsúztatta a közösen töltött négy évet. Egy hónap múlva pedig irány a felső tagozat!

 

A képeket a táborozáson résztvevő pedagógusok készítették.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS