Kiskőrösön nem egyedi dolog, hogy a közterületeken a szabálytalanul parkoló autósok elől lánckorlátokkal védik a zöld területeket annak érdekében, hogy azok ne menjenek tönkre. Ilyen korlát van a Damjanich utcában, a Damjanich- és a Bajcsy-Zsilinszky utca sarkán, az Attila utca és a Luther sétány között található zöld felület körül. Ezek telepítésének célja a közterületek megóvásán túl, hogy a tilosban parkolást ne büntetésekkel kelljen szankcionálnia az önkormányzatnak.

Az Attila utca és a Luther sétány között található zöld felület

Schäffer Tamás, a Kőröskom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az önkormányzat kollégái próbálják felhívni a figyelmét a szabálytalanul parkoló járművek tulajdonosainak arra, hogy nem jó helyre parkolnak. Ezt egy darabig lehet csinálni, de előbb-utóbb elkerülhetetlen parkolási birsághoz vezetne. Viszont ez nem cél, és nem is a jó megoldás erre a problémára. Ezért jött azaz ötlet, hogy egy esztétikusnak is nevezhető eszközt alkalmazzunk, ami viszonylag olcsó és a környezetébe is illeszkedik.

-Hirdetés-

Az idei évben körbeültették egy nagyon szép fasorral a Liget utcában található víztorony környezetét annak érdekében, hogy a későbbiekben egy szép, parkosított zöldfelület jöjjön létre. Sajnos azonban az tapasztalható, hogy sokszor parkolnak az ott élők szabálytalanul, az említett zöld közterületen az autóikkal. Annak ellenére, hogy pár 100 méterrel odébb is találhatóak szabad parkolóhelyek, de minél közelebb szeretnék tudni a lakásukhoz az autóikat. Ezt szeretnénk most megszűntetni ezzel a lépéssel, mondta Schäffer Tamás.

A szakemberek a Liget utcában a napokban kezdik meg több ütemben a lánckorlátok telepítését, bízva abban, hogy már a munkálatok első részét követően kevesebben parkolnak majd szabálytalanul a közterületen.   
Lánckorlát

Forrás: Kiskőrös TV

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS