A keceli Csendes Ősz Idősek Otthona Család- és Gyermekjóléti Szolgálata július elején már szervezett nyári tábort a keceli gyermekek részére. A hagyományoknak megfelelően második táborra is sor került, 2021. július 26. és 30. között ismét várták az ifjakat egy újabb tábor programjával. A térítésmentesen igénybe vehető programokon 16 fő vett részt.

Kapcsolódó cikk
Nyári tábort tartott a keceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat
Nyári tábort tartott a keceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat
A keceli Csendes Ősz Idősek Otthona Család- és Gyermekjóléti Szolgálata 2021. július 05. és 2021. július 09. között tartotta meg...

A tábor megnyitóját követően sportvetélkedők és közösségépítő játékok következtek. Délután városismereti vetélkedő keretében szerezhettek még több ismeretet a gyermekek.

-Hirdetés-

Keddi napon kerékpárra szállt a csapat és Dr. Hatvani Csilla és családja jóvoltából a Hatvani Lovastanyára látogatott. A kellemes környezetben a gyerekek megnézhették a tanyán élő állatokat Szabó Réka Diána okleveles lovász kíséretében. A délutánt a Szentháromság templom látogatása színesítette, ahol Papné Emese hitoktató beszélt a templom történetéről, freskóiról.

Táborozók a Hatvani Lovastanyán
A szerda reggel Drenkovics-Rózsa Enikő vezetésével, tornával kezdődött. Majd a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársa, Viszmeg Judit r. hadnagy közreműködésével a gyermekek gyermekjogi foglalkozás keretében ismereteket szerezhettek jogaikról és kötelezettségeikről.  Balaton Csaba r. tzls. Bűnügyi Osztály technikus a rendőrség munkájáról, nyomozásokról beszélt a résztvevőknek, akik némely nyomozáshoz való eszközt ki is próbálhattak. Délutánt a táborozók és a szervezők a Keceli Városi Múzeumban töltötték, ahol a „Kell egy csapat. – 100 éves a keceli foci kiállítást tekinthették meg.

A csütörtöki napon ismét kerékpárra pattantak a gyerekek és a Pintér Művek Haditechnikai Parkba látogattak. A délután meglepetéseként Földes Ferencné Eszter néni és férje Feri bácsi jóvoltából a gyermekek palacsintát fogyaszthattak. A nap további részében filmvetítésre került sor.

Már hagyományossá vált, hogy a tábor zárónapját külső helyszínen töltik. Ebben az évben a táborozó gyermekek és kísérőik Imrehegyre kirándultak. Délelőtt az imrehegyi Könyvtárat, ahol Molnár Ferenc fogadta a csapatot és a Tűzoltóságot látogatták meg, ahol Kollár Zoltán és munkatársai tartottak ízelítőt a tűzoltók munkájáról. Az ebéd elfogyasztására az imrehegyi sportpályán került sor.  A nap folyamán közös játék is volt, majd a tábor zárásaként megrendezték a már hagyományos „Ki mit tud” vetélkedőt is.

Köszönet a támogatóknak, önkéntes segítőknek, adományozóknak: Csendes Ősz Idősek Otthona munkatársai, Drenkovics-Rózsa Enikő, Földes Ferenc, Földes Ferencné, Dr. Hatvani Csilla és családja, Imrehegy Község Önkormányzata, Kecel és Vidéke ÁFÉSZ Zrt., Keceli Római Katolikus Egyházközség, Kiskőrösi Rendőrkapitányság, Könyvtár, Információs és Közösségi Hely – Imrehegy, Pintér Művek, Városi Múzeum – Kecel, Ondrovics István, Önkéntes Tűzoltó Egyesület – Imrehegy, Tálas Benjáminné.

Írta, képek: Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS