Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) augusztus 12-i ülésén tárgyalta a Kiskőrösi LC-Dabas-Gyón MOL Magyar Kupa mérkőzés lefújását követő történéseket, amikor szurkolók bántalmazták a játékvezetőket az öltözőbe vonulásuk során a játékoskijáróban.

Kapcsolódó cikk
Vereség és felfokozott hangulat a kiskőrösi kupamérkőzésen
Vereség és felfokozott hangulat a kiskőrösi kupamérkőzésen
A Kiskőrösi LC megyei I. osztályban szereplő labdarúgó csapata augusztus 7-én hazai környezetben játszott a MOL Magyar Kupa országos főtáblájának...

A FEB a Kiskőrösi Labdarúgó Club sportszervezet megyei I. osztályú férfi felnőtt nagypályás bajnokságában résztvevő csapatának mérkőzésrendezési jogát 2021. augusztus 12. napjától kezdődően hat hónapra megvonja a hazai mérkőzéseknek otthont adó sportlétesítményben. Ez nem menti fel a sportszervezetet a mérkőzés megrendezésének kötelezettsége aló, de erre csak másik sportlétesítményben van lehetősége. A sportszervezet 30 (harminc) kilométeres távolságon belül nem rendezheti meg a hazai mérkőzéseit. A FEB a sportszervezetet 1.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére is kötelezte.

A fotó a Kiskőrös-Dabas-Gyón kupamérkőzésen készült (VIRA archív)
-Hirdetés-

A súlyos büntetést azért szabta ki a Fegyelmi Bizottság, mert a Kiskőrös-Dabas-Gyón kupamérkőzést követően a hazai szurkolók fizikai erőszakot alkalmaztak a pályáról levonuló játékvezetőkkel szemben, miközben a rendezők semmit sem tettek a rend és a játékvezetők testi épségének biztosítása érdekében.

Kiemelt kép a Kiskőrös-Dabas-Gyón kupamérkőzésen készült (VIRA archív)

MEGOSZTÁS