2021. augusztusában 2 tábor került megrendezésre Tázláron: az Ovis népi tábor, és az „Alkoss szabadon” iskolai az EFOP-1.5.3-16-2017-00102 Együtt egy szebb jövőért konzorciumos pályázat részeként. A 10 napban 55 gyermek vett részt a változatos programokban, nagy aktivitással.

A táborokkal kapcsolatban Mártáné Czékus Györgyi táborvezető, művelődés szervező tájékoztatott:

-Hirdetés-

Az ovis táborban a rengeteg mozgásos játék mellet tanultunk dalosjátékokat, meséltünk és a Tanösvényt is végig jártuk csettegőzéssel egybekötve. Minden foglalkozás az árnyas udvaron történt, ahol népi mesterek segítették a gyerekek tudásának bővítését: Csizovszki József, Suha Mónika, Bene Ircsi. Köszönjük szépen!

Az Alkoss szabadon táborunk két téma köré épült: természetes anyagok felhasználása, újrahasznosítás, valamint a változatos mozgásformák az egészségért. Az ebéden kívül minden étkezés és tevékenység szabadban történt. Mozoghattak, játszhattak az udvarban, a Foci pályán, Kerékpártúrán, a Sportparkban és a Kónya tavon.

Gergely István és felesége Tiszaalpárról érkezett hozzánk és általuk a fűzfavessző használatával ismerkedte, szappantartókat készítettek. A szövéssel használt fonalakból szövőkereten készítettek telefontokokat és egyéb szépségeket. Hasított bőrből karkötők készültek, fonással, sodrással pedig a szövött alkotások fülei. Érdekes kavicsokat gyűjtöttünk kisvödrökben és mosás, szárítás után színes réteg került rájuk, lakkozás után szárítva vitték haza az alkotásaikat.

A Kónya tavon festői környezetben ismerkedtek meg a vízivilág rejtelmeivel. Mini Exatlon pályán párosával versenyeztek kicsik és nagyok finom ajándékokért. A motorcsónakázás egy újszerű élményt nyújtott a számukra, főleg hogy halak is ugráltak előttük, az őzek pedig bejöttek inni. Megköszönjük Kónyáné Zsuzsinak és családjának mindkét tábor szívélyes vendéglátását

Nemes Csaba és felesége frissen készített lángost biztosított a lángosevő versenyhez, Horváth Ákos vállalkozó friss gyümölccsel támogatta az egészséges étkezéseket, a szülők pedig finom rágcsálnivalókkal kedveskedtek. Köszönjük!

A táborokban dolgozó munkatársaim – Balázs-Gyovai Lilla és Szepesi Ágnes – nevében is további tartalmas nyarat kívánok.

Képek: Művelődési Ház, Tázlár

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS