Már javában szervezik a háromnapos ünnepet Kiskőrösön, a szeptember 3-5 között zajló Szüreti Mulatságra vonatkozóan. A nagyszabású program keretében rendezi meg a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Megyei Napokat.

Kapcsolódó cikk
Idén is megrendezésre kerül Kiskőrösön a Szüreti Mulatság
Idén is megrendezésre kerül Kiskőrösön a Szüreti Mulatság
A pandémiás helyzet Kiskőrös gazdaságát is érzékenyen érintette, ezért a város vezetése úgy döntött, hogy a városi rendezvényeket, így a...
 
Pénteken Bács-Kiskun Megyei Értéktár konferenciát tartanak, szombaton ünnepi közgyűlés keretében adják át a megyei kitüntetéseket és ekkor hirdetik ki hivatalosan is a Megye Bora, illetve a Megye Pálinkája cím győzteseit, de átadják az elismerést a megye feltörekvő borászának, és a megye legjobb pálinkafőzdéjének is. Egy igazi kuriózumnak számító, „Megyébe bújva” címet viselő divatbemutató is színesíti a szombat délutánt, hiszen a Bács-Kiskun megyében fellelhető népi motívumokkal díszített öltözékek kerülnek a nagyközönség elé. A hagyományoknak megfelelően a megyei járásainak kiállításai, kézműves bemutatók és helyi termék kóstolók gazdagítják szeptember első hétvégéjét – írja a Bács-Kiskun
 
„Minden évben kitüntetjük a megye legkiválóbb embereit, csoportjait, csapatait. A közgyűlés döntött afelől, hogy kiket részesít megyei elismerésben a Bács-Kiskun Megyei Napok keretében” nyilatkozta Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke. 
 
A díjazottak között, kiemelkedő munkájának elismeréseként az „Év polgármestere Bács-Kiskun megyében díjat” Domonyi Lászlónak adományozza a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés. Az ünnepi közgyűlés idén a Bács-Kiskun Megyei Napok keretében valósul meg. 
 
A Szüreti Mulatság társrendezvénye lesz a Bács-Kiskun Megyei Napok, amelynek keretében Kiskőrösre látogat a Meseföld élménybusz. A megyei mesekönyvben kiskőrösi történetek is olvashatóak. Tehát kulturális-, zenei csemegék, interaktív foglalkozások és különleges programok várják a vendégeket Petőfi szülővárosában.
 

 
Forrás: Bács-Kiskun, Kiskőrös TV 
Kiemelt kép: vira.hu/archív 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS