Idén augusztus 14-én szombaton került megrendezésre a Nagyatádi Hosszútávú Triatlon Bajnokság, az eXtremeMan, ahol most is több százan álltak rajthoz egyéniben, 2, 3 és 4-8 fős váltóban, hogy teljesítsék a 3,8 km úszást, 180 km kerékpározást és a 42 km futást.

A verseny napján a szokásokhoz híven a Gyékényesi bányatóban kezdődött a rajt, ahol az úszás teljesítését követően pattantak a kerékpárok nyergébe a triatlonisták. Csurgó, Böhönye, Nagybajom, Segesd érintésével érkeztek vissza Nagyatádra, ahol még három kisebb bringás kör után indulhatott a nyolckörös futás a város központjában.

-Hirdetés-

Idén is nagyon meleg volt Nagyatádon, ami délután két óra körül már erősen érezhető volt. Ezért is volt nagy szerepe a megfelelő frissítésnek és annál is inkább a test hűtésének. A 37°C körüli hőmérséklet nem könnyítette meg a versenyzők sorsát.

Kiskőrös térségéből többen is rajthoz álltak egyéniben vagy váltóban.

Izsákról Cséplő Zoltán már a 18. nagyatádi versenyét teljesítette, 12:11:53-as célidővel.

Cséplő Zoltán, a Mogyi SE versenyzője és Horváth Zoltán

Soltvadkertről Ficsor Gábor pedig jubilált az idei versenyen, hiszen ez volt a 10. célba érkezése Nagyatádon. Célideje kereken 12 óra 14 perc volt.

Ficsor Gábor idén 10. alkalommal teljesítette a nagyatádi versenyt

Rajtuk kívül két váltó indult még a kiskőrösi térségből.

Az ABSOLUTE LIVE TEAM háromfős váltóban 10:08:12 idővel a 8. helyet szerezte meg (az 58 férfi háromfős váltóból). Horváth Zoltán (Izsák), Beniczki Dávid (Akasztó) és  Balog Ádám (Baja) összetételben.

Az ABSOLUTE LIVE TEAM háromfős váltója

Kecelről az Életerők párosa indult: Travnik Norbert és Sendula Zalán személyében, akik 12:21:40-es idővel teljesítették a versenyt.

Az idei viadal férfi győztese Badar Gergő lett, aki megvédte címét. A nőknél Halupka Ágnes diadalmaskodott.

Kiemelt kép: eXtremeMan Nagyatád facebook oldal

MEGOSZTÁS