Soltvadkerten igazán pezsgő augusztus 20-i ünnepséget rendeztek. Két helyszínen színesebbnél színesebb, izgalmas programokkal várták a vendégeket pénteken.

Reggel 9:00 órakor kenyérszentelő szentmisét mutattak be, amelyet dr. Jeney Gábor celebrált. A szentmise előtt Temerini Ferenc polgármester köszöntötte a jelenlévőket. A szentmise végén Gábor atya megáldotta az új kenyeret. Az eseményen dr. Varga Judit igazságügyi miniszter mondott ünnepi beszédet.

-Hirdetés-

10:00 órakor kiállítás nyílt soltvadkerti alkotók munkáiból, mely szeptember 10-ig ingyenesen látogatható a Gyöngyház Kulturális Központ dísztermében.

A városközpontban délelőtt bemutatásra került a Soltvadkert nevezetességei kártyajáték és helytörténeti séta útmutató, mely egy 72 kártyalapból álló játék, ami  Soltvadkert középületeit, közösségi és művészeti értékeit, turisztikai látnivalóit mutatja be. A Vadkerti-tó társasjáték is ezen a napon debütált, melynek három szabadtéri változata a Gyöngyház Kulturális Központban, a Vadkerti-tónál és a Sportcsarnoknál található.  A játékhoz tartozó 150 db kártya mesél a Vadkerti tóról és betekintést enged a Vadkerti-tó élő és növényvilágába.

A délelőtt szeretetvendégséggel zárult a városközpontban, azonban a Vadkerti-tónál is izgalmas, változatos programokkal, koncertekkel várták az érdeklődőket.

10:00 órától kreatív és logikai játékok, vizes sportjátékok szórakoztatták a gyermekes családokat, fiatalokat és régebb óta fiatalabbakat egyaránt. A légvárból épített vizes, csúszós focipályát a gyerekek nem hagyták kiszáradni, a pálya felállításától egészen sötétedésig folyamatosan kihasználták a lehetőséget a játékra. Estek, keltek a gólok szerzése közben, de pont ez tette szórakoztatóvá.

A mellette felállított hattyú és kacsa formájú “vízi dodzsem”, és a tónál elhelyezett megmászható vár és vízi trambulin is nagyon sok gyermek számára jelentett szórakozást.

A strandterület túlsó végén felállított sátorban nagyon sok, logikai, ügyességi játékot tudtak kipróbálni a látogatók, mely játékok néha a felnőttek képességeit is próbára tette. A gólyalábtól kezdve, a sakkon át, különböző célbadobós játékon keresztül mindenki megtalálta azt a kihívást, ami szórakoztató volt számára.

16:00 órától Farkasházi Réka gyermekműsorával kedveskedtek a jelenlévő csemetéknek. Az interaktív koncerten Réka igyekezett minél jobban bevonni a gyerekeket az előadásba, folyamatosan kérdezett tőlük, beszélgetett velük. Volt, hogy a nézőtérről hívott fel valakit a színpadra, volt, hogy Ő ment le a gyerekek közé, hogy közös körtánccal zárja előadását, mely alatt a rengeteg energiával rendelkező apróságok kitáncolhatták magukat.

17:30-tól a Shadows slágerei csendültek fel, míg 19:00 órától a Mátrai Jazz Quartett kápráztatta el a vendégeket.

Az est sztárvendége Molnár Ferenc Caramel volt, akivel fellépése előtt 25 szerencsés soltvadkerti fiatal kávézhatott, beszélgethetett a Fekete Villa Panzióban.

A beszélgetés első felében a múltjáról, gyerekkoráról beszélt. Elmesélte, milyen hatással volt rá nehéz körülmények között felnőni, hogy milyen neves zenészek gyakoroltak hatást rá. Őszintén mesélt a hitéről, és azokról a nagy kérdésekről az életben, amely talán minden embert foglalkoztat. Nagyon közvetlenül megosztotta gondolatait, hogy milyen kérdések foglalkoztatják, és milyen válaszokat talált, vagy épp nem talált. Kiemelte, hogy számára az igazság az egyik legfontosabb dolog, e köré épült a beszélgetés második fele. A végén kérdéseket tehettek fel neki, mely olyan érdekes témák irányába terelte a beszélgetést, hogy csak az idő letelte miatt hagyták abba a közös elmélkedést.

A beszélgetés után nemsokkal kiállt a közönség elé koncertet adni. A színpad előtti teret hatalmas tömeg töltötte meg, nagyon sokan voltak kíváncsiak a koncertjére.

Ezt követően 22:30-kor kezdődött a tó fölé lőtt tűzijáték, mely rendkívül látványos volt, köszönhetően annak, hogy minden egyes fellőtt rakéta a vízen tükröződve olyan látványt nyújtott, melyet ritkán van lehetősége látni az embereknek.

A programkavalkád egészen késő estig tartott, hiszen 23:00 órakor a KunaTones zenekar Jazz-Rock zenéivel lépett színpadra. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (117 db kép)
MEGOSZTÁS