A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola harmadik alkalommal nyújtott lehetőséget a játékos tanulásra és kikapcsolódásra az angol táborban. Vezető pedagógusai, az eredeti ötletgazdák: Malustyik Edit, Sinkó Natália és Vlcskó Dávid. Velük készítettem interjút.

-Hirdetés-

 

Hány gyermek vett részt a táborban?

Idén is két turnusunk volt, így körülbelül hetven alsós gyermeket érintett a tábor. A helyek nagyon gyorsan, pár nap alatt beteltek.

Milyen céllal jött létre?

Sok cél megvalósítása munkálkodott bennünk, amikor megálmodtuk a táborokat. Egyrészt segítség a szülőknek, hiszen nagy az igény mindenféle nyári programra. Másrészt a gyermekeknek is szerettünk volna lehetőséget biztosítani, hogy együtt tölthessenek egy kis időt a barátaikkal. Illetve, ahogy az angol szakkörökön, olyan témákkal foglalkozunk, amik nem férnek bele a tanmenet adta keretekbe. Például nagy hangsúlyt fektetünk az Egyesült-Királyság megismerésére, országaink közti különbségek, szokások felfedezésére.

Hogy telt egy nap a táborban? Milyen programokon vettek részt a diákok?

Nyolckor kezdtük a napjainkat, korosztályos csoportokban dolgoztunk forgószínpadszerűen, majd a Fortuna étteremben ebédeltünk. A délutánjaink „kimozdulós” programokkal teltek. Volt sportdélután a Szabadidőparkban, fagyizás, és mozizás a Soltvadkerti Moziban, látogatás a tűzoltóságra, végül strandolás. Itt szeretnénk megköszönni Turóczy Anita és Vágvölgyiné Jaksa Mónika kolléganőinknek, hogy minden évben csatlakoznak hozzánk és segítenek ez utóbbi programban.

Szoktatok visszajelzést kapni a szülőktől?

Számos szülői visszajelzés érkezett már az első nap után. Nagy élménnyel meséltek a gyerekek otthon az újonnan szerzett tapasztalataikról.

– Dávid fiam 10 éves, évről-évre részt vesz a táborban. Nagyon szereti az angol nyelvet. A tábor kiváló lehetőség a nyelv gyakorlására. A változatos programokon a gyerekek igazán jól érezhetik magukat, új barátságok kötődnek. Dávid minden évben izgatott szívvel várja a táborozást. Boldogan, feltöltődve meséli az élményeit. Azt gondolom, egy szülőnek az a legnagyobb öröm, ha látja, hogy gyermeke szemei csillognak a boldogságtól. Hálásan köszönjük a szervező pedagógusoknak a lehetőséget. (Vné Gy.É.)

– Zsombor már második alkalommal volt ebben a táborban. Várta nagyon, mert tudta, hogy sok élménnyel gazdagodik. A délelőtti foglalkozások érdekesek és pörgősek voltak, a délutánok a kikapcsolódást szolgálták. A tabletes angolfoglalkozást élvezte a legjobban. Én szülőként nagyon örülök, hogy volt ilyen lehetőség, ahol játszva angolozhatott és a barátaival lehetett együtt. Köszönjük Edit, Nati és Dávid! (Cs.A.)

– Az élménybeszámolót belesűríteni néhány mondatba, szinte lehetetlen. Röviden: jókedv, móka, kacagás egy kis tanulással fűszerezve. Az, hogy mindennap mosolyogva indult a gyerek a táborba és jóleső fáradtsággal, de boldogan érkezett haza, a szülőnek a legnagyobb élmény. Az izgatott beszámoló a tűzoltókról, az angol királyi családról, vicces sportversenyről, mozizásról, felszabadult mókázásról, strandolásról, az első igazi kávé kóstolásról, közös angol dalok énekléséről és a sok-sok gyermeki beszélgetésről csak hab a tortán. Köszönjük, és hálásak vagyunk, hogy nemcsak tudást, hanem élményt is kaptak a gyermekeink.” (H.M és K.K.)

Összességében mik voltak a benyomásaitok az idei nyári táborokról?

Azt tapasztaltuk, hogy óriási az igény a nyári szünidőben a különféle programokra. Iskolánk számos tábort szervezett tanulóinknak idén is. Több osztály nyaralt Kisorosziban, Erzsébet – táborunk volt Zánkán, vittünk csoportot Balatonfenyvesre a Csodaszarvas program keretein belül, emellett Foci- és kézműves tábor is megrendezésre került. Minden tábor maximum létszámon valósult meg. Már most betelt jó néhány hely a következő évi angol táborokra, ezért jövőre három turnust szeretnénk.

Zárásul álljon itt egy táborozó visszajelzése:

– Nagyon vártam a tábort, mert két nagyobb testvéremnek nagyon tetszett! Nem csalódtam. Edit néni és Dávid bácsi „lazább”, mint az iskolában, pedig a táborban is tanultunk. A programok közül a tűzoltóság látogatása volt a legjobb, a konditeremben lehet, hogy erősödtem picit. (A.Á.)

A képeket a táborvezető pedagógusok készítették.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS