Zánka ad otthont nyaranta egyszerre több, mint háromezer táborozónak. A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola hetedik évfolyama megpályázott, és meg is nyert egy csodálatos, júliusi hetet az Erzsébet Táborban.

Közös vonatozás, metrózás után érkezett meg a csapat, ahol azonnal az úgynevezett TESO-k gondoskodása alá került. A TESO-k az animátorok voltak, akik a pedagógusokat segítve a rájuk bízott fiatalokat koordinálták.

-Hirdetés-

E cikk keretei szűkek, hogy részletesen kifejtsem azt a megszámlálhatatlan programot, amit Zánka kínált a kamaszoknak. Sárkányhajóban evezés, sétahajózás, lézerharc, Kállai-Saunders- és komolyzenei koncert, közösségépítő játékok, strandolás, kalandpark, rengeteg sportlehetőség, trambulinozás, Hősök Napja (rendőrség, tűzoltóság, mentők, TEK-esek), lovasbemutató, tábortűz, Ki-Mit-Tud. Három kötelező elem volt: digitális-, természettudományos- és egy érzékenyítő foglalkozás.

Aminné Szabó Ildikó (7.b), Bárányné Panta Beatrix (7.c) és Gmoser György (7.a) a továbbtanulás hercehurcáinak tanéve előtt különleges emlékekkel ajándékozták meg a diákjaikat, és önmagukat.

A vidám osztályfőnökök: Bárányné Panta Beatrix, Gmoser György, Aminné Szabó Ildikó (balról jobbra)

Álljon itt a diákok véleménye és visszaemlékezései azokról a napokról, amiket unokáiknak is mesélni fognak: milyen volt Zánka 2021-ben. Amikor kiszakadhattak a COVID, a maszkok, a lesből támadó online oktatás mókuskerekéből, és szabadon lehetettek önmaguk úgy, hogy elkötelezett felnőttek százai vigyázták minden lépésüket.

A táborról annyit, hogy szerintem nagyon baráti társaság volt a gyerekekkel és a TESOK-kal is. A programokat mind nagyon élveztem, de a kedvencem a strandolás volt.

Mi, személy szerint jól éreztük magunkat, jók voltak a szobabeosztások és az esti hülyülések, bulik.

Nagyon sok élménnyel gazdagodtam. Sok új barátot szereztem, aminek nagyon örülök. Minden nap új programokban vehettünk részt, amivel összekovácsolódott az osztály.

Nagy szobák voltak. Segítettek a TESO-k.

Új embereket ismerhettem meg, nagyon sok barátom lett a tábor által. Soha nem unatkoztunk, mindig valami jó programon vettünk részt. A táborzáró volt szerintem a legjobb, de a legszomorúbb is. Remélem jövőre is találkozunk!

Nekem az emberek tetszettek a legjobban. Sok mindenkivel ismerkedtünk meg, nagyon jó barátságokat kötöttünk. A programok nagyon jók voltak, és a TESO-k nagyon segítőkészek. Nagyon jól éreztem magam, nagyon tetszett Zánka.

Nekem nagyon tetszettek a programok, a strand és a szobabeosztások. Jókat szórakoztunk esténként.

Legjobban a koncertek tetszettek jók voltak a programok és a szobánk.

Nagyon jól éreztük magunkat. Nagyon jók voltak a programok és a strandolás.

Nekem, ami a legjobban tetszett a táborban, amikor sárkányhajókáztunk. Megismertem sok embert, jobban be tudtam illeszkedni. Amikor haza kellett jönni, nem szerettünk volna.

Nekem nagyon tetszett a tábor. Jók voltak a programok, bulik és a szobabeosztás is jó volt!

Nekem igazából a Balaton tetszett, mert ott lehetett mászkálni. És a Hősök Napja, ugyanis kint volt a honvédség a tűzoltók és a rendőrség, akiknek az előadásai alapján beleláthattunk egy kicsit abba, hogy mit dolgoznak, milyen a munkakörülmény. Véleményem szerint, ez még ötleteket is adhatott továbbtanulásra.

A táborban nagyon jó és aktív programok voltak. Élményteli napokat töltöttünk a táborban. A szálláson a barátias beszélgetések, nevetgélések egyszerűen fantasztikusak voltak. Majdnem minden nap jó idő volt és ezt ki lehetett élvezni a Balaton hűsítő vizében. Nagyon jó hét volt, bármikor visszamennék.

Nekem a táborban a sárkányhajózás és a sétahajózás tetszett a legjobban.

Ami nekem a legjobban tetszett a táborban, az a balatoni fürdés és a többi program volt.

Nagyon jól éreztem magam. Élvezetesek voltak a programok. A szállások is teljesen rendben voltak. Érdemes volt elmenni. Ami nagyon tetszett a táborban, hogy mindenki kedves és segítőkész volt.

Ami a legjobban tetszett a táborban, hogy a nyitó- és a záróbulin ugyanolyannak éreztem magam, mint mindenki más, hiszen mindenkinek ugyanolyan volt a pólója, és nem különböztettek meg emiatt. Nagyon szerettem, hogy a TESO-k kedvesek voltak. Ha valamiben segítséget kértünk, azonnal segítettek. Voltak programok, amikben ők is részt vettek, és nekem ez nagyon tetszett. Jó volt, hogy ilyen sokan voltunk táborozók, mert mindenki talált magának valakit, akivel volt egész nap, és így senki sem maradt barátok nélkül.

 

A képeket a táborvezető osztályfőnökök készítették.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (75 db kép)
MEGOSZTÁS