Idén megtartják az ottalvós Erzsébet-táborokat is, június 20-tól augusztus végéig Zánkán. Augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin azt mondta: tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetőek.

A biztonság garantálásáért a 18 év feletti dolgozók és látogatók csak védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a táborokban – emelte ki, hozzátéve: az esetleges megbetegedésekre is megfelelően tudnak reagálni.
Megújult a zánkai Erzsébet-tábor helyszíne
-Hirdetés-

A miniszter emlékeztetett: Zánkán teljesen felújították a táborhelyet, így 21. századi körülményekkel várják a diákokat. Fonyódligeten pedig jelenleg is tart a felújítás, ott augusztus elsejétől jurtatáborban vehetnek részt a gyerekek.

Az ottalvós táborok vasárnap estétől péntekig tartanak. Ez alatt az étkezést biztosítják a résztvevőknek – ismertette. Hozzáfűzte: a szülőknek a táborért jelképes összeget kell fizetniük, amelyet a diákok később elkölthetnek a büfében.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter beszél az idei Erzsébet-táborokról tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériuma épületében 2021. május 17-én. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Novák Katalin a csillebérci táborhelyről szóló kérdésre azt felelte: ha lesznek rá források, a táborhely a következő időszakban megújul. A miniszter reményei szerint három éven belül már lehet majd gyermektáborokat szervezni Csillebércen is.     

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke tudatta: a táborokra a felhívások hétfőn jelennek meg, jelentkezni május 28-ig lehet. A táborozásra lehetőséget kapókat június 11-ig értesítik.
Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke beszél az idei Erzsébet-táborokról tartott sajtótájékoztatón (Fotó:MTI/Bruzák Noémi)

Idén a tíz hét alatt 80 ezer gyerek vehet részt az Erzsébet-táborokban. Zánkán 3350-en, Fonyódligeten 800-an táborozhatnak egyszerre. Összességében kétszer annyian, mint a korábbi években – emelte ki az elnök, aki szerint ez azt jelenti, hogy szinte mindenki részt vehet majd a táborban, aki jelentkezik.
Hozzátette: a táborozók naponta 60 program közül választhatnak.
A járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban elmondta: a táborokban a nap 24 órájában jelen lesznek az Országos Mentőszolgálat és a Bethesda Gyermekkórház dolgozói. Kidolgozták a járványügyi protokollt és tesztelési lehetőséget is biztosítanak.

Forrás, képek: MTI, erzsebettaborok.hu