Augusztus 30-án átadták a város új gyermeklétesítményét, a Kőrisfa Óvodát. A Kőrisfa utca és környékének forgalma ezáltal várhatóan megnő.

Településünkön több gyermekintézménynél jól működik, hogy az oktatási létesítmény melletti utat egyirányúsították. Erre láthatunk példát többek között a Batthyány utcai tagóvodánál, a Bem József Általános Iskolánál, a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájánál, vagy a volt Mohácsi úti tagóvodánál is.

-Hirdetés-

A Kőrisfa utcai tagóvoda megnyitása is indokolttá teszi, hogy szabályozzák a gépjárműforgalmat. Már csak azért is, mert ez az utca besorolását tekintve lakóút, tehát átlagszélessége 5 méter, szűkösen férne el rajta a két szembejövő forgalmi sáv.

A túlterhelés elkerülése, valamint a balesetmentes közlekedés elérése érdekében, a biztonságos közlekedést szem előtt tartva, a szakemberek véleménye egybehangzó: a megoldás, hogy a Kőrisfa utca egyirányú legyen a Gagarin utcától a Budai Nagy Antal utca irányába. Az érintett szakaszon a kihelyezett táblák hívják fel az arra közlekedők figyelmét a forgalmi rend változásról.

Vigyázzunk egymásra! Kerüljük a balesetveszélyes helyzeteket!

A városvezetés köszöni a lakók és a szülők megértését!

Forrás: kiskoros.hu

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)