Kiskőrösön szeptember első hétvégéjén tartották a II. Szüreti Mulatságot. A háromnapos rendezvényre több ezren látogattak el, ahol mindenki találhatott érdeklődésének megfelelő szórakozási lehetőséget.

-Hirdetés-

Szombat reggel 10 órakor vette kezdetét a Megyei ünnepi közgyűlés, ahol a megye legrangosabb kitüntetéseit vehették át azok, akik a legtöbbet tettek ebben az évben Bács-Kiskun megye fejlődésének érdekében.

Kapcsolódó cikk
Kiskőrösön vették át a megyei kitüntetéseket megyénk legjei
Kiskőrösön vették át a megyei kitüntetéseket megyénk legjei
Kiskőrösön tartotta ünnepi közgyűlését a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat vezető testülete szeptember 4-én. Itt adták át a megye legrangosabb kitüntetéseit, melyeket...

„Bárkié is a dicsőség, a hazáé a haszon”– Ezzel a Petőfi Sándor idézettel kezdte meg beszédét Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke. Beszédében kitért a koronavírus járvány okozta nehézségekre és arra, hogy ezt a megyénkben miként sikerült leküzdeni. A 2021-es évre, mint a nemzeti újrakezdés évére hivatkozott.

„Kedves kitüntetettek! Díjainkkal önök előtt tisztelgünk, akik megyénkért dolgoznak és dolgoztak fáradhatatlanul évek, sőt évtizedek óta.” –mondta Rideg László.

„Megyébe bújva” divatbemutató

14 órától a nagyszínpadon divatbemutatót tekinthettek meg az érdeklődők, ami a „Megyébe bújva” címet viselte. A megyei hagyományokat felelevenítő divatos darabokat Bükki Tamara tervezte. A színpadon megjelent a kalocsai hímzés, a kecskeméti suba hímzése, különböző kékfestő motívumok és még sok más, ami a megyénkre jellemző. A mintákat a tervező ruhákra, nadrágokra, kabátokra, táskákra, sőt még cipőkre is megálmodta és a végeredmény pedig egy csodaszép színes kavalkád lett, amelyet nem csak a közönség, de a modellek is imádtak.

II. Szüreti Mulatság ünnepélyes megnyitóján Domonyi László köszöntötte a megjelenteket

A II. Szüreti Mulatság ünnepélyes megnyitója 15 órakor vette kezdetét a nagyszínpadon, ahol Boldoczki Róbert és barátai fúvószenéjükkel örvendeztették meg a közönséget. Városunk polgármestere, Domonyi László mondott köszöntőbeszédet. Kiemelte a megyei borok fontosságát és finomságát, majd ismertette a rendezvény hátralévő programjait. Beszélt a koronavírus járvány oltási programjáról, és arról, hogy bizalommal tekintünk a jövőbe, azt remélve, hogy már a nagy rendezvénysorozatokra is sor kerülhet. Ilyen lesz városunk szülöttének, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi programsorozat.

Font Sándor országgyűlési képviselő

A nyitóünnepségen megszólalt Font Sándor országgyűlési képviselő is, aki a gazdaság alakulásáról beszélt, ami az elmúlt időre jellemző volt. Említést tett a városban történt fejlesztésekről, és gratulált polgármesterünknek mindehhez.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte a nagyszabású rendezvényre kilátogatókat. Ezután átadta a a megye borai és pálinkája kitüntető címeket bizonyító díszokleveleket.

2021-ben Bács-Kiskun Megye feltörekvő borásza Gruber Attila lett, aki oklevelét Rideg Lászlótól vehette át (b-j)
  • Bács-Kiskun Megye Rozé Bora ebben az évben a kiskőrösi Vass Borászat– Cabernet Sauvignon rozé (2020) bora lett,
  • Bács-Kiskun Megye legjobb Fehérbora címet a soltvadkerti Ritter Borászat- Sauvignon blanc (2020) nedűje kapta,
  • Bács-Kiskun Megye legjobb Vörösbora 2021-ben a császártöltési Csanádi Szőlőbirtok – Cabernet Sauvignon (2018) lett,
  • Bács-Kiskun Megye Pálinkája címet pedig a szintén kiskőrösi Mátyás Pálinkaház Szilva pálinkája (2019) érdemelte ki.
  • 2021-ben Bács-Kiskun Megye legeredményesebb pálinkafőzdéje a Gusto Pálinkafőzde lett, Lajosmizséről.
  • 2021-ben Bács-Kiskun Megye feltörekvő borásza Gruber Attila lett, a nemesnádudvari Gruber Pincészettől. 
Domonyi László polgármester, és Kutyifa Pál (b-j)

Domonyi László polgármester Kutyifa Pál kiskőrösi termelő részére a városvezetés nevében átadta a Kiskőrös Város Szőlészetéért és Borászatáért elismerést.

Szlovák Pál és Endrődi Ferenc Borlovag rendi taggá avatása

16 órai kezdettel Borlovagok foglalták el a nagyszínpadot, hogy felavassanak két új tagot. Szlovák Pál szőlész-borászt borlovaggá, Endrődi Ferenc vállalkozót, borászt pedig tiszteletbeli taggá avatta Béleczki Mihály nagymester a próbák teljesítése után. A próbákat a nagytanács fogadta el, akik a helyi, illetve a vendég borlovagrendek képviselőiből álltak. A beavatás sikeres volt, így a Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend két új tagot köszönthetett.

Kollányi Zsuzsi is koncertet adott szombaton

Kollányi Zsuzsi énekesnő is a kiskőrösi színpad deszkáira lépett. A repertoárjában saját dalok és feldolgozások is felcsendültek, a közönség pedig együtt énekelt a kedves, és közvetlen énekesnővel. „A kiskőrösi közönség nagyon kedves és nagyon aranyos, nyitott volt.”- így nyilatkozott Kollányi Zsuzsi a helyi közönségről.

Az Időgép zenekar a húrok közé csapott

Este 20 órától megszólaltak a gitárok is, ugyanis az Időgép zenekar érkezett a nagyszínpadra, fergeteges hangulatot keltve Kiskőrös főterén.

Veterán Jármű Randi

Ezen felül a szombati napon több koncert, kiállítás, játszóház, légvárak, alkutóudvar, Mese-sátor, Bács-Kiskun Megyei napok programjai, borutca, nyalánkságok, kézműves termékek, sőt még a Kreatív Kráter tűzzsonglőr showja is várta az érdeklődőket. A Rádió97 Retro Party-n pedig, személyesen Zoltán Erika fokozta a bulizni vágyók hangulatát, mely kora hajnalig tartott.

Írta, képek: Németh Hanga

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (235 db kép)
MEGOSZTÁS