Igazán mozgalmasan telt az elmúlt időszak a Kiskőrösi Óvodáknál, hiszen megépült az új hat csoportszobás Kőrisfa Óvoda, mely a Mohácsi, illetve a Thököly Utcai Tagóvodák öt csoportszobáját váltja ki. Az új intézmény ünnepélyes átadására 2021. augusztus 30-án délután került sor, melyet egy tanévnyitó értekezlet előzött meg, ahol az új óvodapedagógusok, és dajkák is bemutatkoztak.

-Hirdetés-

 

Ismerjék meg Bobek Brigittát, a Kőrisfa Óvoda egyik új dajkáját.

Mivel foglalkoztál, mielőtt a Kőrisfa Óvodába jelentkeztél? Honnan értesültél az állásról?

1997-ben végeztem szakácsként, azóta is folyamatosan képzem magam, más szakmákban is. 2007-ben egészségügyi végzettséget is szereztem. Ezt követően, az elmúlt 20 évben ebben a két szakmában dolgoztam, majd a 2019-es pandémia miatt ismét egy újabb szakma felé kacsintgattam, így lettem személy és vagyonőr. Viszont régóta dédelgetett gyerekkori vágyam volt, hogy gyerekekkel foglalkozhassak, ezért dajkának jelentkeztem. Mivel a férjem kiskőrösi és hallottunk az új óvoda építéséről, ezért úgy döntöttem, hogy beadom a jelentkezésemet.

Milyen feladatokat fogsz ellátni a Kőrisfa Óvodában?

Jelenleg is tanulok, ezért a Kőrisfa Óvodában konyhai (a többéves tapasztalatomat átadva), illetve dajka feladatokat látok el. Saját csoportom egyelőre nincs, ahol szükséges ott segítek be.

Szerinted milyen az ideális dadus, te magad mire próbálsz törekedni?

Az ideális dadus és óvodapedagógus szerintem rendkívül talpraesett, kreatív, sokoldalú, türelmes, mosolygós, felelősségtudatos és rendkívül jó humorérzékkel megáldott személy. Igyekszem én is ilyen dajka néni lenni. Köszönöm szépen az interjút és a vezetőség bizalmát. Igyekszem a legjobb tudásom szerint végezni a munkám.

A Kiskőrösi Óvodák új pedagógusai és dajkái Felső sor (b-j): Kovácsné Jarjabka Zsuzsanna, Bobek Brigitta | Középső sor (b-j): Greksa Lilla, Slajkó Anikó, Vlcskóné Csatlós Erzsébet, Ligeti Renáta | Alsó sor (b-j): Horváth Attiláné, Pecznyikné Szabó Anikó, Pék Noémi, Énekes Éva , Ráczné Szabó Gabriella
MEGOSZTÁS