Az előző tanévhez képest jelentős változások történtek a Kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola életében. Az idei tanévtől az izsáki művészetoktatás is csatlakozott az intézményhez, így már négy telephelyen látják el az oktatás feladatát. Ebben a tanévben három olyan tanszakot is sikerült elindítania az intézménynek, melyek hosszú évek óta szünetelni kényszerültek tanárhiány miatt. A 2021/2022. tanévben már ütő, gitár és cselló tanszakra is jelentkezhettek a tanulók. Az igazgatóváltást követően, az iskola bővülése és a megnövekedett feladatellátás két intézményvezető-helyettes munkáját követeli. A helyettes továbbra is Balázs-Nagy Gabriella, míg az új helyettes Varga Péter, aki a szakirányú klarinétoktatást is végzi az iskolában.

-Hirdetés-

Bemutatkozik Varga Péter intézményvezető-helyettes, klarinét és szaxofon oktató.

Mesélj egy kicsit magadról kérlek!

Tamásiban jártam általános iskolába és zeneiskolába, a Tamási Koncert-Fúvószenekar indított el zenei utamon. Középfokú tanulmányaimat a Pécsi Művészeti Szakközépiskolába folytattam Radics Miroslav tanár úrnál, míg az egyetemet Szegeden végeztem Maczák János tanár úrnál, ahol klarinétművész tanár végzettséget szereztem. A diploma megszerzése után az Albertirsai Művészeti Iskolában kezdtem el dolgozni, ahol 2 éven keresztül végeztem pedagógusi feladatokat. Utána Ferencvárosban folytattam pedagógusi pályám, 8 éven keresztül tanítottam: klarinétot, furulyát és szaxofont, valamint 3 évig tanszakvezető, majd 2,5 évig intézményvezető-helyettes voltam. Akkoriban foglalkoztunk zenekarral, voltunk táboroztatni is minden évben. Most költöztünk a családommal Kiskunfélegyházára.

Honnan értesültél a kiskőrösi állásról?

Markóné Csányi Gabriella keresett meg azzal a szándékkal, hogy vállaljam el az intézményvezető-helyettesi feladatokat Balázs-Nagy Gabriella mellett, illetve végezzem a szakirányú klarinétoktatást is az iskolában.

A Kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola vezetősége: Balázs-Nagy Gabriella (intézményvezető-helyettes), Markóné Csányi Gabriella (intézményvezető), Varga Péter (intézményvezető-helyettes)

Miért döntöttél úgy, hogy elvállalod ezt a pozíciót?

Mivel korábban már 2,5 évig voltam intézményvezető-helyettes, így a feladatok többsége már ismerős számomra. Remélem, hogy minden felmerülő kérdésnél segíteni tudok majd. Az előző tanévhez képest jelentős változások történtek a művészeti iskola életében.

Hogyan kell elképzelni a munkádat, milyen feladataid lesznek?

Statisztika, tanügyi feladatok, pályázatírás, koncertszervezés de én foglalkozom majd a honlappal, valamint egyéb informatikai feladatokkal is. Mivel két programozó képzést is elvégeztem, illetve betekintést nyerhettem a mérnökinformatikus rendszergazda szakirányba, így ezen tudásomat is kamatoztathatom itt.

Mennyire leszel elérhető a gyerekek és szüleik számára? Velük is tartod majd a kapcsolatot?

Mivel klarinétot és szaxofont is fogok oktatni, ezért elengedhetetlen, hogy a gyerekekkel is tartsam a kapcsolatot. Intézményvezető-helyettesként megtalálható vagyok az iskolában minden hétköznap 8-16 óra között. Ha bárkinek bármilyen kérdése van, akkor bizalommal fordulhat hozzám.

Miért pont a fafúvós hangszereket választottad?

Mert a klarinét a legjobb hangszer a világon, hiszen az összes zenei stílusban megtalálható, még sincs két egyforma ember, aki ugyanúgy tudná megszólaltatni.

Milyen kitűzött céljaid, terveid vannak erre a tanévre?

Szeretném, ha növendéke(i)mmel részt tudnánk venni az Országos Klarinétversenyen. Ez egy idei cél. Gyermekkoromban én is gyakran vettem részt versenyeken, fesztiválokon, sőt külföldön is jártam. Középiskolás és egyetemi éveim alatt több iskolai zenekarban is játszottam. Egy biztos, hogy az iskolai fellépéseken és a tanszaki bemutatókon zenélni fogunk növendékeimmel, sőt nyílt napunk is lesz ősszel. De jómagam is készülök fellépni bemutatkozó jelleggel a SZÓ-LA-M keretein belül. Intézményvezető-helyettesként még nem fogalmazódtak meg bennem célok, mivel csak most kezdődött el a tanév. Jobban bele kell látnom az intézményben folyó munkába, hogy célokat tűzhessek ki.

 

Kapcsolódó cikk
Közel 500 tanuló kezdi meg az idei tanévet a Kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskolában
Közel 500 tanuló kezdi meg az idei tanévet a Kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskolában
A 2021/2022. évi tanévnyitó ünnepség a Himnusz közös eléneklésével kezdődött tegnap délután a Kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola udvarán, ahol ...
MEGOSZTÁS