2021.szeptember 17-18-19-én rendezték meg 25. alkalommal a Szüreti Fesztivál elnevezésű nagyszabású programsorozatot Soltvadkerten. Szombaton főzőversennyel kezdődtek a város központjában a programok, mely az Orczy utcában volt megrendezve.

Az Orczy utca volt a Főzőverseny helyszíne

Szvetnyik Tamás szolgáltatta a zenét a főzőcsapatoknak.
Családok, baráti társaságok, cégek, egyesületek is éltek a közösségi program lehetőségével. A sátraknál és az utcában jó hangulatból nem volt hiány. Míg a szakácsok elkészítették a remekműveket, volt idő beszélgetni, koccintgatni, süteményezni. A birka, marha és sertéshúsból készült pörköltek illata szinte az egész várost átlengte, mindenkinek meghozva az étvágyát.

-Hirdetés-

A társaságok az évszakhoz és az eseményhez illő díszítéssel várták a vendégeiket és az arra járókat.

Több, mint 25 versenyző főzött bográcsos ételeket, akiket a zsűri sok-sok szempont alapján bírált. Ennek eredményhirdetésére 16 óra után került sor, amikorra már senki pocakja nem korgott az éhségtől, és bizonyságot szerezhettek a jól sikerült ételekről. A helyezett csapatok az alkalomhoz illően bográcsokat kaptak ajándékba, melyeket a soltvadkerti Krämer Fülöp Borlovagrend ajánlott fel. A díjakat Molnár Elvira, a Borlovagrend nagymestere, az okleveleket Kárász András, Soltvadkert alpolgármestere adta át a főzőversenyen résztvevő csapatok képviselőinek.

Eredményhirdetés
A 2021-es Szüreti Fesztivál Főzőversenyének eredményeivel hamarosan bővítjük a cikkünket. Addig is „lapozzák fel” a képgalériánkat.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (175 db kép)
MEGOSZTÁS