Júliusban írtunk Maglódi Norbertről, aki sportlövőként a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség Steel Challenge versenyein a kiskőrösi JP Team SE tagjaként nyújtott kiváló teljesítményt. Most az Országos Bajnokságon elért eredményeiről számolt be nekünk.
 
Kapcsolódó cikk
Junior, de már remek eredményeket ér el Steel Challenge versenyeken a kiskőrösi Maglódi Norbert
Junior, de már remek eredményeket ér el Steel Challenge versenyeken a kiskőrösi Maglódi Norbert
Több mint egy évtizedes szünet után, 2013-ban újranyitották a kiskőrösi lőteret, melyet Lechner Péter klubelnök és Maglódi Attila vezet. A...
 
Előző beszélgetésünket azzal fejeztük be, hogy készülsz az Országos Bajnokságra és nagy vágyad, hogy nyerj… Gratulálok, látom jól sikerült a verseny!
Köszönöm! Igen kihoztuk a felkészülésből, amit lehetett. Három divízióban indultam. Mivel egy nap alatt zajlott le a verseny, nagyon megterhelt háromszor meglőni a nyolc pályát.
 
Hol és hogyan bonyolódott le a verseny?
Felsőtárkányban, ahová a távolság miatt már előző nap megérkeztünk. A versenyzőket négyfős squadokba sorolták, amelyek előre meghatározott időben indultak és mozogtak a pályák között.
 
 
Nemcsak az Országos Bajnokság, hanem egy másik verseny is zajlott itt? 
Egyben Central European Open Level III. nemzetközi Steel Challenge verseny. Ebben külföldiek is nevezhettek és külön eredményhirdetés volt.
A nemzetközi mezőnyben sikerült új ismeretségre, barátságra szert tenned?
Természetesen igen, magyarokkal külföldiekkel egyaránt, hiszen a sport erre kiváló alapot biztosít. Az utolsó squadban megismerkedtem egy szlovák lövővel, aki amellett, hogy kiválóan lőtt, nagyon barátságos is volt. Szerencsénkre mindketten tudtunk angolul annyira, hogy megértsük egymást. Átbeszéltünk pár dolgot. Váltottunk azóta néhány üzenetet, remélem hamarosan újra összefutunk egy versenyen.
 
 
Térjünk vissza az eredményeidre! Itt ez a sok  érem és díj, kérlek számolj be ezekről is!
Listázva, különválasztanám, így jobban átlátható mindenki számára.
 
Országos Bajnokság Junior kategória:
 
2.hely: Kiskaliberű pisztoly nyílt irányzék
1.hely: Kiskaliberű puska nyílt irányzék (OB cím)
1.hely: Kiskaliberű puska optikai irányzék (OB cím)
 
Országos Bajnokság Felnőttek közt (overall):
 
8.hely: Kiskaliberű pisztoly nyílt irányzék
2.hely: Kiskaliberű puska nyílt irányzék
3.hely: Kiskaliberű puska optikai irányzék
 
Central European Open felnőttek közt (overall):
 
8.hely: Kiskaliberű pisztoly nyílt irányzék
2.hely: Kiskaliberű puska nyílt irányzék
5.hely: Kiskaliberű puska optikai irányzék
 
Central European Open Junior kategória:
 
2.hely: Kiskaliberű pisztoly nyílt irányzék
1.hely: Kiskaliberű puska nyílt irányzék
1.hely: Kiskaliberű puska optikai 
Gratulálok! Kiemelkedő eredmények mindkét versenyben! Ha van olyan, melyiket tartod a legjobbnak?
Összességében elégedett lehetek, nem volt sok hibám. A kiskaliberű pisztoly nyílt irányzék a fő versenyszámom, de a kiskaliberű puska nyílt irányzék divíziót emelném ki. Egyrészt azért, mert nagyon erős mezőnyben a felnőttek közt ezüstérmet szereztem, illetve összesített időben is egy nagyon szép eredmény jött össze.
 
Jelenleg 12 versenyen 50 dobogós helyezésed van. Legutóbbi beszélgetésünkkor mondtad, hogy szponzorokat keresel. Ebben milyen változás történt?
Az eredményeknek köszönhetően itt szintén sikerült előrelépni. Helyi támogatóm az Írisz Optika. Boros László tulajdonos szintén sportlövő, ennek köszönhetően van rálátása, hogy mivel is jár a sok verseny. A sokak által ismert Frommer fegyverbolt Budapesten működik, de szintén szponzorál. Megtisztelő, hogy csatlokazhattam a csapatukhoz. Itt Országos és Európa Bajnok szponzorált versenyzők közé kerültem tizenhét évesen. Megteszek minden tőlem telhetőt, hogy felnőjek hozzájuk, ebben ők is segítenek! Van még támogatóm, azonban úgy döntöttek, szeretnének a háttérben maradni. Mindannyiuknak köszönöm a bizalmat és a segítséget!
Hogyan tovább az idei évben?
Felkészülés a következő OB-ra és sok gyakorlás, extra feladatok, versenyek.
A jövővel kapcsolatban milyen tervek, gondolatok járnak a fejedben?
Tovább szeretnék fejlődni és eljutni az Európa Bajnokságra…
 
 

Csak így tovább és sok sikert kívánunk!  

-Hirdetés-
MEGOSZTÁS