A szafari szóról menő terepjárók, katonai mintás ruhák, és ha éltünk már pár évtizedet, Pampalini kalapja jutnak eszünkbe. Kecskeméten korántsem ilyen eseményre gyűltek össze a megye negyedik évfolyamos tanulói és felkészítő pedagógusaik. Ott a KRESZ szón volt a hangsúly. A Kecskeméti Vadasparkban egy közlekedésbiztonsági vetélkedőt szervezett a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. A program alapját az Európai Mobilitási Hét adta.

-Hirdetés-

A cél az volt, hogy tevékenykedtetve, tapasztalati tanulással egybekötve elevenítsék fel az általános iskolás gyerekekben a közlekedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A versenyzők a park nyolc különböző helyszínén mérték össze tudásukat a témában.

A megye nyolc negyedik osztálya között a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola 4.b osztálya is vetélkedett az állatismerettel, KRESZ szabályokkal, ügyességi feladatokkal izgalmassá tett KRESZ Szafari versenyen.

Voltak tesztfeladatlapok, kirakók, kerékpáros ügyességi helyszín. A Bem iskola diákjai, Szenohradszkiné Kákonyi Gabriella, osztályfőnök vezetésével a második helyet szerezték meg. Az önkormányzat ajándékait Gaál József alpolgármester adta át a díjazottaknak. 

A képeket Szenohradszkiné Kákonyi Gabriella készítette.

Szöveg forrása: hirös.hu

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS