A hosszú kényszerszünet után, 2021. szeptember 24-25-én, a Vino étterem vén-diófás kerthelyiségében – táncházzal és rock koncerttel nyitotta – 2021-es őszi évadját az izsáki ZÖREY klub.

-Hirdetés-

A járványügyi korlátozások miatt, tavaly novembertől a ZÖREY klub és a Vino étterem minden tervezett rendezvénye elmaradt. Ez idő alatt, táncra alkalmas férőhellyel bővült az étterem kerthelyisége, így adott lett a lehetőség szabadtéren kezdeni az őszi évadot.

2021. szeptember 24-én FOLK EST keretében, népzenei koncert és táncház volt műsoron.

A békéscsabai Talléros Együttes „Itt-hon” című műsorában mutatta be Békés megye magyar és szlovák, román, cigány nemzetiségeinek sokszínű népzenéjét, autentikus cigány és vonós népzenei felállásban. A koncertben többek között Bartók Béla, Erdős Kamill, Pesovár Ernő, Paulovics Géza, Sebő Ferenc által gyűjtött dallamok csendülnek fel, szem előtt tartva a tiszta eredeti forrásértékeket és a hozzáadott egyéni előadásmódot. Igy hallhattuk Dévaványa – Vésztő magyar, Elek román, Gyula – Békés cigány, Tótkomlós – Szarvas szlovák népzenéjét.

A Földesi Márton – hegedű, ének; Juhász András – hegedű, kanál; Ökrös Dániel – brácsa, gitár, Valjer András – nagybőgő, kanna; Somos Léna Zsófia – ének felállásban játszó zenekar számára a helyi népi értékek továbbadása és a tiszta autentikus népzene visszaadása az elsődleges szempont.

Az elmaradt próbák miatt, a Sárfehér Néptáncegyüttes táncosai számára, egyfajta újrakezdést jelentett a táncház. Megnyugtató, hogy a tánc iránti lelkesedésük nem lankadt, így Kürtösi Lilla, Bőtös Barnabás művészeti vezetők vezényletével, kicsik és nagyok együtt ropták a táncokat.

2021. szeptember 25-én PASZTA PARTI és ROCK KONCERT várta vendégeit.

Az elmaradt Izsáki Tészta Majális hangulatának megőrzése céljából lehetőség volt a családok és baráti társaságok számára, hogy – versengés nélkül – készítsék el saját, hagyományos vagy különleges tésztaételeiket. Ennek eredményeként az elkészült ízletes ételek kóstolgatása mellett kellemes, baráti hangulatban telt az idő a koncertek kezdetéig.

A programajánlóban szereplő H-TURUL, Cserny Kálmán betegsége miatt nem tudott fellépni. Ezért az est folyamán, a ZÖREY-ben a hetedik alkalommal fellépő Beatangrock Band és a két próbát követően színpadra álló Projekt-X zenekar szórakoztatta a rock kedvelőit.

Az elmúlt évben is a Beatangrock Band szereplésével indult az őszi évad a ZÖREY-ben. Ezúttal a saját hangtechnikájukkal színpadra álló csapat: Balogh László (énekes), Mirity Attila (szólógitár), Szeles Zoltán (basszusgitár), Machács Gábor (billentyűk), Frankó Zoltán (dob) csapat hozta a tőlük megszokott „beatang”-jó hangulatot.

Az ex-Totálkáros Ilok Rudolf (énekes) és Balázs Róbert (gitár), a Buesjárat-ból Süveges Zoltán (basszus gitár), valamint a Beatangrock Band-ból Machács Gábor (billentyűk) és Frankó Zoltán (dob) örömzenélés céljából dobtak össze egy új formációt PROJEKT-X néven. A tagok profizmusára jellemző, hogy két próba után úgy hozták le a műsorukat, hogy tovább tudták srófolni a közönség amúgy is emelkedett hangulatát, amit a YouTube-videó is igazol.

Az est további részében már nemcsak a rock kedvelőket hívta táncba DJ Kárász, a retro világslágerek és a napjaink legjobb zenéire.

A szabadtérre rendezett ZÖREY klub koncertek egyben a kibővített kerthelyiség főpróbája volt. A tapasztalatok szerint mind a hely, mind a hangzás megfelelő egy jó bulihoz. A ZÖREY klub legközelebbi programja – már pinceklubban – 2021. október 9-én a kiváló hangú énekesnő, Hegedűs Bori és a Funk & Soul Joy koncert lesz.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS