Zenés ébresztővel indult Tázláron a Szüreti Mulatság október 2-án, szombaton. Reggel 8 óra táján zenés ébresztővel útnak indult DJ Major Peti és kis csapata, hogy először Tázláron egy kisebb kört megtéve, Tázlár-Felsőtelep felé vegye az irányt.  A csapat ott is került egyet, hogy felhívja az ott lakók figyelmét az ebéd után kezdődő Szüreti Felvonulásra.

-Hirdetés-

Visszaérve Tázlárra már hosszas útvonalon a község utcáin ment a felhívás, és ha már felkeltették az emberek érdeklődését ők köszönetként egy-egy sütivel üdítővel kínálták a csapatot. Az út vége a felvonulás kezdetéül szolgáló sportpálya volt.

Ide érkeztek a fogatok és lovasok, míg a csettegőket és egyéb járműveket a Rodeó előtti térre várták.
Ebéd után indult a menet! A polgárőrség felvezetésével és az út biztosításával sorban először a fogatok, lovaskocsik, lovasok, majd utánuk a csettegők és minden más.

Kapcsolódó cikk
Dínom-dánom Tázláron, azaz hogyan kell jót mulatni a szüreti fesztiválon
Dínom-dánom Tázláron, azaz hogyan kell jót mulatni a szüreti fesztiválon
Zavartalan, szép idő fogadta mindazokat, akik október 5-én részt vettek a szüreti felvonuláson Tázláron. A néphagyományok teljes mértékű felelevenítésével indult...
Nagyon örülünk, hogy idén a „Kistelepülési önkormányzati rendezvények támogatása” pályázatunk finanszírozásával vendégül tudtuk látni a felvonulók közül azokat, akik lovaskocsival, csettegővel, vagy traktorral érkeztek a Tázlári Szüreti Mulatságra. A menet idén is a sportpályáról indult, s Tázlár-Felsőtelepen volt az első megálló, ahol bőséges kínálásban volt része minden vendégnek. A felújított kövesúton sokkal könnyebben gördült a járművek kereke a lovasok pedig a kerékpárutat is kipróbálták. A falu utcáin végighaladva, a vásártéren ért véget a szüreti felvonulás nótázással, tánccal, sok-sok sütemény, szendvics és ital elfogyasztásával.
Balról Bán Róbert Tázlár község polgármestere
Köszönjük minden járművezetőnek a felelősségteljes közlekedést, minden tázlári lakosnak, minden felajánlónak a segítséget, aki díszítéssel, étellel, itallal, pakolással, kínálással, a reggeli ébresztővel vagy bármi egyébbel segítette ennek a napnak a sikeres lebonyolítását! Továbbá köszönjük a szűkebb szervező, lebonyolító stábnak a több éves kitartó szerepvállalást!

– nyilatkozta hírportálunknak Bán Róbert, Tázlár község polgármestere.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (75 db kép)
MEGOSZTÁS