A közelmúltban nagy felháborodást váltott ki az új, Dózsa György úti forgalomterelő eszköz. A közösségi médiában már többen jelezték: kárt okoztak a gépjárművekben az elválasztó “félgömbök”. Egyáltalán miért vált szükségessé az új eszköz kihelyezése? Okozhatnak-e sérülést a gépjárművekben? Ennek jártunk utána.  

Mivel NEM önkormányzati fenntartású útról van szó, ezért az ügyben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya tájékoztatta portálunkat.

A Dózsa György út 29-31 szám alatti ingatlanban áruház került kialakításra, és mivel a Magyar Közút kezelésében lévő, országos közútról van szó, ezért a közlekedési kapcsolat kialakítására a kivitelező  közútkezelői hozzájárulást kért és kapott. A tájékoztatás szerint a nemkívánatos járműmozgások megakadályozása érdekében a meglévő sávelválasztó vonal helyére, egy gömbsüvegsor és kettős záróvonal kialakítását írta elő a közút. 

-Hirdetés-

A közleményben határozottan leírták: mivel nem önkormányzati kezelésű, hanem országos közútról van szó, ezért a társaságnak az önkormányzattal nem kellett egyeztetnie ez ügyben.

A kihelyezett elemekkel kapcsolatban arról tájékoztattak, hogy azok nem tudnak kárt okozni a járművekben. Az új elem az Útügyi Műszaki Előírásoknak megfelelően kialakított, 32 méter hosszú gömbsüvegsor, olyan helyen, ahol eddig is záróvonal volt, – áll a Magyar Közút hírportálunkhoz eljuttatott közleményében.

MEGOSZTÁS