Rangadóra készültek a felek Akasztón. Hiszen a megye hármas csapat vendége a szintén az élmezőnybe tartozó Balotaszállás volt 2021. október 9-én.

A mérkőzésen a hazaiak meggyőző játékkal tartották otthon a három pontot.

-Hirdetés-

Már az első percektől kezdve támadólag lépett fel a hazai Akasztó. A 8. percben már gólt is szerezhettek volna. Egy szép összjáték után Palla Lajos jobb alsóba tartó lövését tolta ki a vendégek hálóőre. A 14. percben érett góllá a hazai fölény. Egy beadást követően Suhajda Gergely talált a hálóba 1-0. Két perc múlva egyenlíthettek volna a vendégek. A középpályán Pecznyik Szilárd adta el a labdát, melyre lecsapott Petrezselyem János, aki remek passzal szolgálta ki a jobb szél felfutó Schveitzer Milánt. Aki tiszta ziccerben a bal kapufát találta el úgy, hogy a játékszer a kapufáról Gombár kezébe pattant. Két perc múlva a hazaiak is elpuskáztak egy nagy ziccert. Suhajda Gergely bal oldali beadása után Lázár Zsolt fejese landolt a jobb kapufán, majd a kipattanót Palla küldte kapura, de a közeli lövését a vendégvédők blokkolták.

Suhajda Gergelyt Schvitzer Milán üldözi

A 24. percben Fésüs Tamás indítása után Suhajda Gergely közelről a kapus kezeibe fejelte a labdát. A 26. percben azonban már a vendég portás is tehetetlen volt. Gubán Dániel szerzett labdát a tizenhatos vonalánál,és ezt követően Suhajda Gergelyhez passzolt, aki tiszta helyzetbe hozta Lázár Zsoltot. A hazaiak csatára egy cselt követően a bal alsóba lőtt 2-0. Három percre rá, egy jobb oldali szögletet követően, Pecznyik Szilárd lövése után az egyik vendégjátékosról pattant saját kapujába a labda. Így egy öngóllal már háromgólos előnyben volt az Akasztó 3-0. A 33. percben Suhajda Gergely passza után újra Lázár Zsolt volt eredményes 4-0. A 41. percben Teremi Zoltán szerzett hatalmas gólt. Jó huszonöt méterről megeresztett lövése a jobb felsőben landolt 4-1.

Csernák és Fésüs Tamás küzd a labdáért
A második játékrész elején két perc alatt kétszer zördült a vendégháló. Mind a kétszer Palla Lajos volt a gólszerző. Előbb egy Podmaniczki szöglet után volt eredményes 5-1, majd pedig Suhajda Gergely passza után 6-1. A 64. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, melyet Petrezselyem János értékesített 6-2. Ezek után még három nagy ziccert is kihagytak a hazaiak. Kovács Péter, majd Fábián Péter is tiszta ziccerben a kapusba lőtte a labdát. A találkozó végén még Suhajda Gergely állt közel a gólszerzéshez, azonban lövését megfogta a vendégek kapusa.
Teremi Zoltán (kékben) szépségdíjas találatot szerzett

Akasztó FC II. – Balotaszállás FC 6-2

Akasztó FC II.: Gombár, Kovács P., Pecznyik, Fésüs T., Lázár Zs. (Fábián P.), Podmaniczki, Tratter, Palla, Fésüs D., Suhajda, Gubán. Vezetőedző: Tóth János

Balotaszállás FC: Szűcs, Racsmán (Vincze G.), Földes, Turu (Berta), Teremi (Mozgai), Schveitzer, Ropos, Takács, Csernák (Nagy Levendi), Petrezselyem (Nádasdi), Vásárhelyi. Vezetőedző: Mezei Csaba

Tóth János, Akasztó FC II.:

-Gratulálok a csapatomnak, hiszen nagyot küzdöttünk. 6-2-re győztünk, ez lehetett volna egy nagyobb arányú győzelem is. Nagyon sok helyzetet kialakítottunk, az ellenfél is rúghatott volna többet. Egy jó iramú mérkőzés volt végig. Nem forgott veszélyben soha az, hogy esetleg közelítenek hozzánk, vagy esetleg megfordítanák a mérkőzést. Hoztuk a kötelezőt, ahogyan azt kell egy élcsapatnak, hogy hozzon ilyen mérkőzéseket. Nagyon jó csapat a Balotaszállás és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban. Mi pedig készülünk a jövő heti Kecel II. elleni rangadóra.

Földes Péter, Balotaszállás FC:

-Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Hiszen az Akasztó egy nagyon jó csapat. Megye I-ből, és régebbről is jó játékosaik vannak. Szerencsére mi teljes kerettel el tudtunk jönni. A meccs képét nézve, úgy gondolom nem reális a négygólos különbség. Mert nem volt benne. Megvoltak a lehetőségeink, amiket nem tudtunk berúgni. Az Akasztó viszont azért jobb csapa,t és azért tart ott, ahol tart. Mert ők ezeket a lehetőségeiket ki tudják használni. Gratulálunk nekik. És további sok sikert kívánok az Akasztónak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS