2021. október 9 és 10-én rendezték meg a 36. Spar Budapest Maraton Fesztivált. Az idei verseny két napjára több, mint 13300 nevezés érkezett, 75 ország mintegy 1100 külföldi állampolgára regisztrált, 80 százalékuk a maratoni távra. A biztonságos lebonyolításért dolgozó rendezői gárdánk létszáma meghaladta az 1000 főt – tudhattuk meg a Budapest Maraton beszámolójából.

Szombaton a rövidebb távokat rendezték meg, ahol 7 versenyszámban, 8000-nél is többen futottak.
Majd vasárnap, a klasszikus 42 km-es maratoni táv mellett REGNUM 30 km (közel 500-an vágtak neki), páros (250-nél is több csapattal), és 4 fős Tolle UHT Maratonstaféta maratoni váltó szerepelt a programban, ahol közel 350 csapat teljesített. A klasszikus, hosszabb távokról szóló versenynapra közel 5400-an neveztek.

(Kép forrása: Budapest Maraton® facebook-oldal)
-Hirdetés-

A szombati nap szikrázó napsütése után vasárnap már hűvös (6-7 °C), esős, őszi idő fogadta a futókat. Akiket persze ez sem rettentett el attól, hogy lefussák a kiválasztott távjukat.

Térségünkből is többen képviseltették magukat az eseményen. Maratoni távon Kiskőrösről 6, Soltvadkertről 2, Kecelről 5, Bócsáról pedig egy fő teljesítette a klasszikus 42,195 kilométeres távot.
  • Kiskőrösről: Szántó András, Pszota Attila, Csipak István, Bene László, Koczkásné Dulai Ildikó és Kovács Zoltán.
  • Soltvadkertről: Ficsor Gábor és Bakai Imre.
  • Kecelről: Mihajlovits Milán, Németh Mihály, Szilágyi Gáspár, Benedeczki Tamás és Benedek Martin.
  • Bócsáról: Szabó Csaba.
Kovács Zoltán (Kép forrása: Kovács Zoltán facebook)

Szabó Csaba nagyon szép idővel ért célba. Három órán belüli maratont futott. Célideje 2:58:49 lett. Ezzel az eredménnyel, az összetett versenybe is bekerült az első ötvenbe.

Szabó Csaba [piros kabátban] és futótársai [Kép forrása: Nagy Forrest Tibor facebook]
A soltvadkerti Ficsor Gábor szintén nagyon szép időeredménnyel ért célba, hiszen 3 óra 27 perc alatt teljesítette a maratont.

Ficsor Gábor [Kép forrása: Ficsor Gábor facebook]
A kiskőrösi Csipak István szeptember utolsó vasárnapján még Madridban futott klasszikust, most pedig sikeresen célba ért a Budapest Maratonon is 4 óra, 51 perccel.

Csipak István (Kép forrása: Csipak István facebook)

A Kiskőrösi EGYMI 11.a, 11.b, és a 12. osztály diákjai szombaton részt vettek a 36. Spar Budapest Maraton Esélyegyenlőségi Futamon. A szép őszi időben 600 remek sportoló között mozoghattak diákok– olvasható a Kiskőrösi EGYMI közösségi oldalán megosztott bejegyzésben, ahol megköszönték a felkészítők munkáját is.

(Kép forrása: Kiskőrösi EGYMI facebook-oldal)
Gratulálunk minden célbaérkezőnek!

 

Pontos adatok forrása: Budapest Maraton facebook-oldal
Kiemelt kép: Spar Budapest Maraton facebook-oldal
Kiskőrösi EGYMI-ről készült képek: Kiskőrösi EGYMI facebook-oldal

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS