A tavaly márciusi sikeres koncertet követően, majd a járványügyi korlátozások miatt azonban elmaradt novemberi fellépésük után, 2021. október 9-én úja a ZÖREY-ben koncertezett Hegedűs Bori és a Funk & Soul Joy együttes.

-Hirdetés-

 

A járványügyi korlátozások alatt, az élőzenés koncertek hiánya, nehéz időszakot jelentett, mind a zenészek, mind a rendezvény helyszínek számára. Ebből a szempontból szerencsésnek mondható a zenekar két tagjának, Hegedűs Borinak és Tempfli Eriknek az esete.

A dal szerzői: Hegedűs Bori énekes és Tempfli Erik billentyűs 

Altató című daluk a Duna TV Dal 2021 szériájában bekerült a legjobb negyven közé. Az a  daluk is speciális körülmények között született. Az életben is egy párt alkotó duó a járványhelyzet miatt egymástól elválasztva írta a dalt, amely a tematikáját tekintve egy nagyon intim szerzemény.

A zenekar ez alkalommal: Hegedűs Bori – szólóének; Petrovits Gabriella – vokál, fuvola; Tempfli Erik – billentyűs, Máté Sándor – dob; Egewarth Zsolt – kongák-perkák; Kiss Gergő – szaxofon; Usztics Pepe és Csány András – gitárosok; valamint a zenekarvezető Hegedűs Kornél – basszusgitár, felállásban lépett fel.

Hegedűs Bori és a Funk & Soul Joy együttes

A zenekar az első pillanattól kezdve érzékeltette profizmusát. A sokszínű, harmóniában megszólaló hangszer és kiváló énekhang nem engedte lankadni a hallgatóság figyelmét. A zenészek vidám, felszabadult játéka örömteli hangulattal töltötte meg a teret. A zene és a közönség egymásra találása most is magával ragadó hangulatot teremtett a ZÖREY-ben. Az örömzenélés eredményéről a YouTube videó is tanúskodik.

Epilógus: az előadók számára még a gyérebb számú közönség jelenléte is többet ér az online koncerteknél. Az élő zene magával ragadó hangulata azonban mintha nem csábítana a részvételre. Egyre kevesebben járnak koncertekre és ráadásul a járványügyi korlátozások sem oldódnak. A ZÖREY-beli koncertek szervezése is bizonytalan. Az optimizmus még várat magára…

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS