A “Petőfi 200” projekt keretében megrendezésre kerülő programsorozat harmadik napján INGYENES Ismerős Arcok koncert lesz Kiskőrösön.

Időpont: 2021.11.14 vasárnap, 18:00

Helyszín: Városi Sportcsarnok
(Cím: 6200 Kiskőrös, Árpád u. 4.)

 
A koncerten való részvétel feltétele VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY (a jelenleg hatályban lévő aktuális járványügyi rendelkezéseket betartva), és ingyenes regisztrációs belépőjegy előzetes igénylése!
Regisztrációs belépőjegyeket a következő helyszíneken lehet igényelni és átvenni:
 
  • János Vitéz Látogatóközpont
    (Kiskőrös, Martini utca 6.) hétfőtől szombatig reggel 09:00-tól 17:00-ig
  • Petőfi Sándor Művelődési Központ
    (Kiskőrös, Petőfi S.tér 4/A.)reggel 08:00-tól 18:00-ig.
További információ kérhető: +36 20/230-7662
A szervezők megkérik kedves nézőiket, hogy ingyenes regisztrációs belépő jegyeiket szíveskedjenek magukkal hozni és a belépéskor felmutatni!
A koncert az aktuális járványügyi rendelkezések betartása mellett kerül megrendezésre!
 
Projekt címe: Petőfi 2020
Projekt azonosítója: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01482
 
Ismerős Arcok koncert Kiskőrösön 2019. január 18-án, Kép forrása: VIRA.HU archív/ Oros Sándor
 

Az Ismerős Arcok zenekar 1999 óta van jelen a magyar könnyűzenei életben. Rendszeres szövegírói-zeneszerzői munkájával, nagyszámú közönséget vonzó koncertjeivel népszerűsíti, tudatosítja az egyetemes magyar kultúra szeretetének fontosságát. A jelenkor divatzenei irányzatának alternatívájaként kínálja azt a – kizárólag az Ismerős Arcokra jellemző izgalmas és magával ragadó – zenei hangzást és az egyedi tartalommal bíró gondolatokat, amely kiemeli az együttest a kortárs magyar rockzene táborából.

A letisztult, kifinomult és precízen kidolgozott dallamvilágot Nyerges Attila értékes gondolatai emelik arra a magas szintre, amely évek óta jellemzi az Ismerős Arcok zenei munkásságát. Zenéjükben a hagyományos rockzenei hangzás mellett felfedezhetők a blues, a jazz, a pop és a világzene stíluselemei is. Dalaik témái között a legjellemzőbb gondolatok a család és a hazaszeretet, kultúránk, értékeink tisztelete és megóvása, valamint a közösségben való létezés fontossága.

Valamennyi szerzeményük a hat művész lelkének zenei lenyomata.

Az együttes tagjai hittel és meggyőződéssel vallják, hogy az elmúlt időszak jelentős társadalmi változásaihoz aktívan hozzájárultak dalaikkal. Számos szerzeményükben fogalmazták meg azokat az igényeket, amelyek alapján ma már törvények által biztosított jogokkal élhet a magyarság otthonában, a Kárpát-medencében.

Az Ismerős Arcok zenekar “kortalan” zenéje generációról generációra öröklődik, és ezáltal a családok kedvelt zenekarává vált. Az egykoron hangulatos klubokban fellépő zenekar napjaink népszerű fellépője lett a hazai rock-, pop-, motoros- és gasztrofesztiváloknak, város-, és falunapoknak, kiemelt önkormányzati ünnepi rendezvényeknek, hagyományőrző találkozóknak. Az elmúlt 20 év egyik legtöbbet koncertező zenekaraként felléptek már a Kárpát-medence szinte valamennyi szegletében, de sikerrel turnéztak Kanadában, az Egyesült Államokban és Svédországban is.

Lemezeik rendre a MAHASZ eladási listájának élmezőnyébe tartoznak. A zenekar Nyerges Attila állami kitüntetéseit, a 2019-es SZER Üzenete-díjat, a 2020-ban kapott Teleki Pál-érdemérmet és – a több évtizedes kultúrateremtő tevékenységért adható legrangosabb állami kitüntetést – a Máté Péter-díjat tartja pályafutása legfontosabb mérföldkövének.

(forrás: ismerosarcok.hu)

Kapcsolódó cikk
Húsz dal, közel kétórás koncert, állva tapsoló tömeg jellemezte az Ismerős Arcokat
Húsz dal, közel kétórás koncert, állva tapsoló tömeg jellemezte az Ismerős Arcokat
A 20 éves jubileumát ünneplő Ismerős Arcok zenekar teltházas koncertet adott a Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében 2019. január 18-án...
Kiemelt kép: Ismerős Arcok facebook-oldal
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS