A Kiskőrös járási mentőcsoport részére november 5-én, pénteken este értesítési gyakorlat lett elrendelve, így a mentőszervezet tagjai november 6-án, szombat reggel 8 órakor gyülekeztek a Kiskőrösi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szertárában.

Az eligazítást, munkavédelmi oktatást követően az állomány elsősegély nyújtási ismeretei kerültek felfrissítésre. Ezt követően a feltételezett elemi csapás helyszínére vonult a mentőcsoport.

Eligazítással, és munkavédelmi oktatással indult a nap
-Hirdetés-

A feltételezés alapján a napok óta tartó esőzés, és az előző nap délutánján lecsapott vihar káreseményeit kellett felszámolnia a mentőszervezetnek. A gyakorlat helyszíneként a volt honvédségi laktanya szolgált, ahol kidőlt fákat kellett eltávolítani, vízkárelhárítást kellett végrehajtani, valamint egy, a beavatkozás során a magasból esett sérült szakszerű ellátását kellett elvégeznie a beavatkozó állománynak.

A mentőcsoport 2013-ban került megalakításra az akasztói, kiskőrösi, keceli és soltvadkerti önkéntes tűzoltó egyesület tagjaira, valamint a kiskőrösi önkormányzat és járási hivatal dolgozóira alapozva 27 fővel. A csoport 2014-ben rendszerbeállító és nemzeti minősítő gyakorlaton vett részt, 2019-ben újraminősítette magát, mely alapján önálló beavatkozásra képes. Alapvető vízkár és viharkár felszámolására minősített. A nemzeti minősítést ötévente kell megújítani.

Az éves szinten tartó gyakorlatok nagyon jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy a mentőszervezet tagjai a káreseményeken kívül is nyugodt körülmények között tudjanak gyakorolni, újabb szakmai tudásra tudjanak szert tenni, és értékes emberi kapcsolatokat tudjanak továbbépíteni.

A gyakorlatot a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség valamint a Kiskőrös Város támogatta.

Forrás, képek: Szipőcs Péter tű. százados

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS