Az Ametist Bábszínház budapesti székhelyű utazószínház. November 14-én délelőtt a Petőfi Sándor Művelődési Központban tartott bábelőadást Mazsola és Tádé címmel.  A darabot Szívós Károly, a Kolibri Színház Blattner Géza-díjas színésze és rendezője rendezte. A bábokat Bródy Vera tervezte. A bábjáték színészi csapata: Balatoni Dóra, Boros Ádám, Csík Andi, Guba Tamás, Horváth Veronika, Niklesz Ildikó, S. Tóth Judit.

Bábok és bábszínház-színészek
-Hirdetés-

A darab szereplői: Mazsola, Tádé, Manócska, Egérke, Fülöpke, Varjú bácsi és a kismadarak voltak.

A nézőtéren sok gyerek ölelgetett egy-egy Mazsola, Manócska vagy Tádé plüssállatot. Jó volt látni, hogy Bálint Ágnes nagy klasszikusát nem sodorták el a 21. század mesecsatornái.

Manócska biztonságban

A bábelőadás  minden pillanatával együtt éltek a gyerekek. Hangos kacagások, ijedt kiáltások töltötték be a teret. A dézsából kifröccsenő víz, a benne pancsoló zöld kismalac mögül előbukkanó buborékok különlegessé tették a majd hatvanperces műsort.

Pillanatkép a bábjátékból

A bábjáték hangulata, látványvilága egészen más, mint az élőszereplős színházé. Mégis gyerekek és felnőttek élveztük tátott szájjal Manócska nevelési módszereit, Mazsola tanulását az irigységről, a csúfolódásról, Tádéval való testvérkapcsolatának alakulását.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS