A Max és Móric Wilhelm Busch 1865-ben egy folyóiratban megjelent és népszerűvé vált sorozata, amit sok nyelven kiadtak. Eredetileg elég durva tetteket hajtanak végre, ezt írta át gyerekbarát verzióra Nagy Viktória Éva és Schneider János.

-Hirdetés-

A mese két rossz gyerekről szól, akik agyafúrt gaztetteket követnek el és azokkal mindenkit rá tudnak szedni. A két bajkeverő a jólnevelt, szófogadó gyerekek ellenpéldái, nem ismerik az illemet, a viselkedés szabályait. Felforgatnak mindent maguk körül. Rendetlenkedéseik során rengeteg vicces kalandba bonyolódnak. Perecet akarnak szerezni a péktől, ezért elhatározzák, hogy felrobbantják a házat, majd a tetőre mászva a kéményen akarnak bejutni, de végül a kenyértésztában landolnak mókás jelenetet okozva. A kergetőzések vége az lett, hogy a pék, és pékné nekik köszönhetően a patakban végzi és a gyógyulásukra főzött tyúkhúslevest is elcsenik… A vásári paravános bábjátékot idéző díszlet mögött a kesztyűsbábokat Schneider János és Fülöp József mozgatta.

Március 19-én három előadást tartott a kecskeméti Ciróka Bábszínház a soltvadkerti Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Szabadidő Központ színháztermében. Az előadást a soltvadkerti bérletes óvodások és az általános iskola alsó tagozatos diákjai tekinthették meg.

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS