Befejeződtek az őszi szezon útjavítási, útburkolat-karbantartási munkálatai, amelyeket a Kőröskom Kft. munkatársai pár héttel ezelőtt kezdtek el. Az éves útfelület-javítás eléri a mintegy 650 négyzetméteres összfelületet. Ezeket a munkálatokat minden évben elvégzik. Az őszi útkarbantartási munkálatokat igyekeznek minden évben október végére, november elejére befejezni. Ez idén is sikerült. Erről Schäffer Tamás, a kivitelezést végző Kőröskom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adott tájékoztatást.

“Innentől kezdve cégünk átáll, az úgynevezett „téli üzemmódra”. Az útkarbantartások, illetve az útburkolat-javítások most már ennek megfelelően fognak zajlani, ha erre szükség van. Ez azt jelenti, hogy már nem a meleg aszfalt-technológiával dolgozunk. Nem csak kátyúkat, vagyis útburkolati hiányokat javítunk, hanem útburkolat süllyedéseket, vagy éppen útburkolati kiemelkedéseket szüntetünk meg. Ez azt jelenti, hogy felbontjuk a teljes aszfaltburkolatot, kijavítjuk az aszfaltburkolat alatti alapot megfelelő rétegvastagságra tömörítve és utána meleg aszfalttal visszatömörítve, azt megfelelő bedolgozással, kijavítjuk az út hibáját.

-Hirdetés-

A téli időszakban két lehetőség áll rendelkezésünkre az útjavításra, de egyik sem olyan tartós, mint a meleg aszfalttal való javítás. Ezek ideiglenes műszaki megoldások. Vagy zsákos kiszerelésű hideg aszfalttal dolgozzuk be a keletkezett lyukakat, vagy a meleg aszfaltozáshoz hasonlóan megvágjuk ezeket, viszont nem aszfalttal, hanem többrétegű betonnal ideiglenesen javítjuk ezeket a felületeket. Majd a tavasz folyamán a felső betonréteg eltávolításával fog ez is egy végleges meleg aszfalt zárást kapni. Innentől kezdve tehát majd csak egy balesetelhárítási „ad hoc” munka fog zajlani egészen tavaszig.

Forrás, kiemelt kép: kiskoros.hu/ Boda Zsuzsa     

MEGOSZTÁS