A Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi HE szervezésében került megrendezésre a Vadkerti-tónál november 20-án a Halászlé Kupa Horgászverseny. Az eseményen 27 horgász mérte össze tudását, mely előtt az egyesület haltelepítést hajtott végre a tónál.

Eredmények:

1. Perecz Patrik – 2,24 kg
2. Füleki Csaba – 1,91 kg
3. Bangó Sándor – 1,77 kg

-Hirdetés-

A versenyről Ungvári Ferenc, a Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi HE elnöke elmondta, hogy minden évben hagyományosan megrendezik november második felében azzal a céllal, hogy a horgászok a karácsonyi halászléhez fogjanak halat. A versenyszabályok a korábban alkalmazottaknak megfelelők voltak, miszerint minden induló egy bottal és egy horoggal horgászhatott. Annyi változás volt mindössze, hogy a kiszámíthatatlan időjárás miatt, most csónakos versenyt nem hirdettek meg, csak parti horgászat volt.

Megemlítette, hogy november 8-án az egyesület haltelepítést hajtott végre. A tervek szerint 60 mázsa ponty került volna a vízbe, de egy sikeres MOHOSZ pályázat segítségével további 12 mázsa pontyot, és 300 kg egynyaras süllőt tudtak vásárolni. A telepített halak közül 600 kg volt a kétnyaras, a többi háromnyaras, méretes fogható ponty volt. A tavalyi évben 160 mázsa pontyot telepítettek a vízbe, amiből 8.095 kg pontyot fogtak ki, 823 kg süllőt, 255 kg amurt, valamint 30 kg körüli csukát sikerül megszákolniuk a horgászoknak.
A számadatokat tekintve látható, hogy a tavalyi telepítés után mintegy 80 mázsa ponty maradt a vízben.

Az elmúlt évek intenzív haltelepítésének köszönhetően kiváló halállománnyal rendelkezik a Vadkerti-tó.

A továbbiakban azonban a vízállást is figyelembe kell majd venni a haltelepítések során, mivel nem lenne célszerű túltelepíteni a tavat. A tó vízszintjével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az önkormányzat és a horgász egyesület is nagyon nehéz helyzetben van a vízhiány miatt. Jelenleg a normál vízszinthez minimum, mintegy 70-80 cm hiányzik, és kúttal történő vízutánpótlás legfeljebb csak a szinten tartáshoz elegendő, mely januárban indulhat majd újra. Sajnos évek óta csapadékmentes az időjárás, és megfelelően csak ennek változásával rendeződhet a tó vízszintje.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS