A Kőrös-Körül Nők Egyesület és a Kiskőrös Rózsája Horgolókör összefogásával a megyénkben páratlan, különleges karácsonyfája lett Kiskőrösnek. A munkában résztvevő nőkkel beszélgettem.

Hogyan alakult a munkamegosztás?

Az ötlet Takács Arankától származik, ő fogta össze a fenyőfa díszítését. Az egyesület elnöke, Csányiné Pivarcsi Ibolya kezdeményezésére készültek a szalvéták. Ezután vette kézbe Kéhl Mária az asztaldíszek koordinálását.

-Hirdetés-

Mit kell tudni az asztaldíszekről?

196 kicsi kockából áll a nagy terítő. A szalvéták 4×24 kockából. A színeik harmonizálnak a fenyődíszítés fonalaival.

A kockák formája, színei hogyan születtek?

Annyi megkötést tettünk, hogy a kereteiknek zöldnek kellett lennie. Azon belül mindenki a saját ízlése, kedve szerint dolgozott.

Hogyan készült a fenyőfa palástja?

Minden nő körülbelül 25-30 kockát vállalt, a rekord egy fő kezében született kockák terén 55 volt. A fenyőfa 438 kockából áll. Maga a palást kb. 220 cm magas. Különleges a fa tetején látható csillag is, amit Agárdiné Kelemen Erzsébet patchworköző varrt meg.

Ünnepi fényben

Mikor dolgoztak?

Októberben kezdődött a munka. Szerda esténként gyűltünk össze, de mindenki otthon is horgolt.

Mi adja a fa abroncsát?

Egy vasból készült kúp, amit Vida István készített el.

Domonyi László polgármester köszönetét fejezte ki a hihetetlen munka, és az elkötelezett nők felé: „Ez egy káprázat, amit Önök alkottak. Erre a megyében páratlan alkotásra városunk méltán lehet büszke.” Arra kérte őket, „abba ne hagyják azt, hogy mindig új ötleteken gondolkodnak, hiszen együttműködésükkel az idei karácsony csodáját teremtették meg városunkban.”

Domonyi László polgármester köszöntője

Seffer Attila, esperes atya Aquinói Szent Tamást idézte: „ami jó, igaz és szép, az mind az Isten felé vezet. Ezért ez a szeretettel készített fa, ez a különleges alkotás, nemcsak a szemet, de a szívet is gyönyörködteti, és terel bennünket az örök igazság és szépség, vagyis az Isten felé.”

Seffer Attila esperes atya köszöntője és áldása

Végül megáldotta a fát és a dekorációját elkészítő nőket is. Az ünnepi alkalom végén a hölgyek egy horgolt stólával ajándékozták meg az atyát.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS