A Kiskőrösi Óvodák Szűcsi Óvodájának tagintézményével közel 20 éve szoros kapcsolatot ápol a Kiskőrösön működő Magyarországi Baptista Egyház Filadelfia Integrált Szociális Intézményének Idősek Otthona. Ezt a régi kapcsolatot aktualizálta most Bolemányi Mihályné Mariann nővér és Répásiné Lovász Márta óvónő – mesélte Opauszki György, a Filadelfia Idősek Otthona intézményvezetője.

Az óvodás kisgyermekek műsora, kedves szava, mosolya, rajza, ajándéka mindenki szívét megmelengeti. Főleg a szépkorúakét, akiknek a család, az utódok, a jövő nemzedéke a legbecsesebb hagyatéka és szívük kincsei. A fiataloknak is fontos, hogy megtanulják tisztelni, megbecsülni és szeretni őseiket, az idős embereket.

-Hirdetés-

Hagyomány, hogy a nagyobb ünnepnapokon műsorral és jelenlétükkel kedveskednek a Szűcsi óvodások a Filadelfia Idősek Otthona lakóinak, de a járványhelyzet és a korlátozások ezt most nem tették lehetővé. Ezért 2021-ben új ajándékot találtak ki a Szűcsi Óvoda óvónői, hogy a karácsony szeretetét megőrizzék. Ünnepi rajzokat készítettek a kis-, és középső csoportosok az idősek otthona lakóinak, melyet elküldtek nekik. Ezek a csodálatos ajándékok most az intézmény folyósólyának falait díszítik, színesítik, hogy minden lakó szemügyre vehesse, és boldogságát lelje benne minden nap.

Szűcsi óvodások ajándék rajzai
A kiskőrösi Filadelfia Idősek Otthona lakóit is megérintette az advent üzenete, és készültek, várják a karácsony ünnepét. Papírzacskóból készítettek díszes óriás hópelyheket, melyek a közösségi tereket díszítik, igazi télies, varázslatos hangulatot kölcsönözve.
Az idősek otthona lakói által készített díszek ékesítik az intézményt

A karácsonyi hangulat elengedhetetlen része a levegőben terjengő édes-fahéjas-mézes illat. Mézeskalácsok sokasága várt az étkezőbe belépve, amikor páran nagy odafigyeléssel, gondosan díszítgették az előzőnap általuk begyúrt, és a kemencében kisütött édességeket a fehér cukormázzal. Igazán megkapó érzés látni egy hosszú életutat bejárt embert gyermeki örömmel az arcán, az alkotás örömébe feledkezve. Bár a vonalak van, hogy nem sikerültek egyenesre a remegő kezek miatt, de ízükben és szépségükben biztosan érezhető a szeretet, az adni tudás öröme.

Gyermeki örömmel, nagy szeretettel készítették és díszítették a mézeskalácsokat a szépkorúak

Az év végéhez közeledve az idilli, szép fehér havas tájat egyelőre nem élvezhetjük, de a kültéri hangulatos díszkivilágítás jelzi, hogy már csak pár nap, és a Megváltó születésére emlékezik a világ.
Fénybe borulva, kívül-belül karácsonyi díszbe öltözve várja a kiskőrösi Filadelfia Idősek Otthona az ünnepet, épp úgy, ahogy a lakók és ott dolgozók a szívükben.

Ünnepi díszkivilágításban pompázik az épület és az udvar

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS