A 2020-2021-es szezont veretlenül megnyerő Akasztó FC II. az új szezonban címvédőhöz méltó módon jól szerepelt. A bajnokság felénél az együttes három pont előnnyel a tabella élén telel, a megyei harmadosztályú bajnokság középcsoportjában. Az őszi szezonról a csapat vezetőedzőjével, Tóth Jánossal beszélgettem.

Milyen célokkal vágtatok neki a 2021-2022-es szezonnak?

A tavalyi bajnoki címünk után nem volt kérdés, hogy a címvédés a legfőbb célunk. A keretünk nyáron nagyban átalakult. Voltak távozóink, illetve olyanok is, akik abbahagyták a futballt, és sajnos a sérülések sem kerülték el a csapatot. Biber János, az egyik alapemberünk sérülés miatt az egész őszi szezont kénytelen volt kihagyni. Madácsi Ádám játékát szintén sérülés hátráltatta. Bízunk benne, hogy tavasszal már újra rendelkezésünkre tudnak állni. 7-8 játékosunk távozott. Palla Lajos a megyei egyes csapathoz, Bódi Tamás és Supka Alexander Kaskantyúra, Tóth Zoltán pedig Tabdira. Biber Tamás és Megyes Mihály befejezte a labdarúgást, míg Szrenkó István is csak egy mérkőzésen tudott a csapat rendelkezésére állni.

-Hirdetés-

A távozók mellett érkezőink is voltak. Kovács Péter Szabadszállásról, Hlavács István a Bócsa csapatától, és Tratter Tibor a megyei első osztályú csapatunktól.

Kapcsolódó cikk
Fölényes győzelemmel kezdte az új szezont az Akasztó FC II.
Fölényes győzelemmel kezdte az új szezont az Akasztó FC II.
A megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokság 2021-2022-es idényének első fordulójában az Akasztó FC II. -az idei szezontól már a közép csoportban...
Mennyire vagy elégedett a csapat őszi teljesítményével?

Száz százalékban elégedett vagyok. Maximális volt, amit a fiúk nyújtottak. Még úgy is, hogy sok mérkőzésen kevés cserével tudtunk kiállni. Volt olyan találkozó is, ahol egyik kapusunknak, Gombár Rolandnak kellett mezőnyjátékosként beszállnia. Nagyon kevés gólt kaptunk, szám szerint 10-et és 82-őt rúgtunk. Ami fölényesen a legjobb a megye három középcsoportjában. Egy vereség ugyan becsúszott, de a többi mérkőzést sokszor szép játékkal sikerült behúznunk. Illetve még egy döntetlenünk volt Kecelen, a második csapat ellen.

Tóth János a KiskőrösI LC II. ellen rangadón
Pozitívumok és negatívumok az idei őszi szezonról?

Negatívumként egyetlen vereségünket említeném. A 2. fordulóban a Vadkert FC otthonában szenvedtünk kétgólos vereséget. Azon a mérkőzésen sajnos nagyon kevesen voltunk egyéb elfoglaltságok miatt. Akkor ott megszakadt a majdnem kétéves veretlenségi sorozatunk.

Szerencsére pozitívumokból több volt. Az egyik legnagyobb rivális, Kiskőrös otthonában remek játékkal tudtunk nyerni. Ez volt az első győzelmünk a Kiskőrös II. ellen. A Kecel II. ellen szintén egy nagyon jót játszottunk, igaz 0-0 lett annak a találkozónak a végeredménye, de sokat elmond, hogy a mérkőzés végén még a játékvezető is azt mondta, hogy ez megye kettes színvonalú meccs volt.
Ide sorolnám még a Balotaszállás elleni hazai győzelmünket. Azt az összecsapást nagyon szép játékkal nyertük meg.

Kapcsolódó cikk
Jó iramú mérkőzésen tartotta otthon a három pontot az Akasztó FC II.
Jó iramú mérkőzésen tartotta otthon a három pontot az Akasztó FC II.
Rangadóra készültek a felek Akasztón. Hiszen a megye hármas csapat vendége a szintén az élmezőnybe tartozó Balotaszállás volt 2021. október...

Megemlíteném még a Császártöltésen megszerzett győzelmünket is. Akik rendre megszorítottak minket az elmúlt években. De most, főként a második félidőben, sikerült őket legyűrnünk.

Lázár Zsolt és Suhajda Gergely összesen 49 gólt szerzett ősszel
Kiket emelnél ki a csapatból az őszi teljesítményük alapján?

Először is az egész csapatot, hiszen mindenki hozzátette a maga részét ahhoz, hogy fél távnál az első helyen álljunk a tabellán. Gombár Roland és Váczi Szabolcs, a két kapusunk nagyon jól védett az ősz során, felváltva. Két gólvágónkat: Lázár Zsoltot és Suhajda Gergelyt is megemlítem. Ők ketten összesen 49 találatot szereztek ősszel. Külön ki szeretném emelni két ifjúsági játékosunkat, akik nagyon sokat segítettek játékukkal az ősz folyamán csapatunknak. Név szerint Kósa Balázs és Fábián Péter. Maximálisan megállják a helyüket a felnőttek között már most is.

Mit vársz a tavaszi szezontól?

Természetesen ugyanezt a jó folytatást. A rangadókat hazai pályán játsszuk majd. Jön a Kiskőrös, a Kecel, a Vadkert, és a Császártöltés is.
Lesz egy-két érkezőnk is. Bízunk benne, hogy sérültjeink is újra rendelkezésünkre tudnak majd állni.

MEGOSZTÁS